Vädret idag
Soligt
22°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Restaurang vid piren lockar många

Containerrestaurangen PIR i Kullavikshamn har öppnat och processen från idé till fullbokad premiärkväll är en framgångssaga.

– På något sätt är man så van vid att möta på någon typ av hinder. Därför hoppades vi nog mer än trodde, att vi faktiskt skulle kunna öppna redan i år, säger Mats Pegelow, ordförande i Kullaviks hamnförening.

 

På piren i Kullaviks hamn står sen några veckor tillbaka tre containrar. Containrar som på avstånd ser ut som ett spännande konstprojekt snarare än något annat. Bokstäverna P, I och R står på varsin container i versaler och bokstaverar namnet på den restaurangen som Mats Pegelow, Henrik Müntzing, och Sven-Magnus Sjögren tillsammans har utformat.

En restaurang som byggts i containrar för att bli mobil, och på så sätt kunna tackla det busiga vädret som ofta råder under vinterhalvåret i hamnen. 

 

– Till en början kontaktade jag Henrik Müntzing för att berätta om min idé och fråga om han skulle vara intresserad av att hyra marken. Henrik som har ett förflutet inom livsmedelsbranschen tvekade inte en sekund och vi kontaktade en arkitekt vid namn Sven Magnus Sjögren för att hjälpa oss iscensätta hur det skulle kunna se ut och fungera i praktiken, berättar Mats.

 

Sven satte igång att skissa utifrån idéerna som Mats och Henrik tagit fram. Och i samma veva presenteras idéen för resten av Kullaviks hamnföreningsstyrelse.

– Alla var enade om att det var en bra idé vilket var skönt och direkt efter blev det att fort som fanken ansöka om byggnadslov och serveringstillståndet, berättar Mats.

 

Bygglovet tog sin tid och likaså serveringstillståndet, och tankarna kring att restaurangen faktiskt skulle öppna år 2017 var mer förhoppningar än en sanning och slutligen kom dagen med beskedet. Restaurangen skulle bli av. I år.

– Vi blev självklart jätteglada, kanske påverkade det bygglovet att det är en mobil restaurang, det vet jag inte. Och även om det inte skulle blivit av förrän nästa år så hade det varit minst lika roligt, berättar Mats.

 

När alla tillstånd var godkända besökte Mats, Henrik och Sven en containerleverantör för att projektera, vad som senare skulle bli restaurangen. Sven började sedan processen med att förvandla de 20-fots stora containrarna till en restaurang. När bygget var klart flyttades den därefter till piren med hjälp ut av lastbil. Sen las det golvkassetter och inreddes med bord och stolar för 60 till 70 gäster, samt andra interiörer och exteriörer.

    Restaurangen serverar nu en bistromeny så som hamburgare, fisksoppa och räkmacka. På premiärkvällen var det fullsatt.

– Den officiella premiärkvällen var helt fantastisk, det var glada och nöjda gäster och så har det varit så gott som varje kväll sen öppning. Jag kan nog prata för oss alla när jag säger att vi är väldigt glada över att gått så här pass bra, berättar Mats.

Casper Sewerin
Casper Sewerin Reporter 0300-101 75 reporter@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!