Vädret idag
Molnigt
16°C
Prognos juni 18, 2018
dag
Mestadels molnigt med skurar
19°C
 

Replik: Varför har inte ni i KD själva påverkat äldrefrågorna mer?

DEBATT

Kent Stenhammar ( S )

Andre vice ordförande i kommunfullmäktige

 

Kristdemokraterna har hittills inte att velat göra något åt detta. Ni i KD har ju haft möjlighet att påverka kamraterna i den moderatledda politiska majoritet i Kungsbacka kommun.

 

Replik till Niklas Mattsson (KD) och insändaren "Man ska inte behöva vara rädd för att bli gammal" NH 6/2.

Tänk vad en insändare kan förvåna. Den tar upp äldrefrågor som ett välfärdssvek. I Kungsbacka kommunfullmäktige och berörd nämnd har dessa frågor debatterats många gånger. (S)-förslag har avvisats.

Socialdemokraterna har tagit ställning för att de äldre ska kunna få en trygg ålderdom och känna sig trygga i sitt boende.

När det gäller äldreboende och vilka som ska får möjlighet till ett boende är det en kommunal fråga via biståndsbedömning och de mest sjuka går först. Ensamhet och otrygghet är inte ett skäl enligt den moderatledda politiska majoritet där även Kristdemokraterna ingår.

Kristdemokraterna har hittills inte att velat göra något åt detta. Ni i KD har ju haft möjlighet att påverka kamraterna i den moderatledda politiska majoritet i Kungsbacka kommun.

När det gäller hemtjänsten är det inget nytt problem. Även detta är ett resursproblem som ni kan göra något åt på kommunal nivå. Betänk att när hemtjänsten gjort sitt, så finns ensamheten kvar. Ensamhet och avsaknad av social gemenskap under en längre period kan leda till depression. Socialdemokraterna motionerade om ett mellanboende vilket avslogs med hänvisning till att det är en fråga för marknadskrafterna.

Att tro att en ny borgerliga regering skulle lösa problemen är ju naivt. Varför gjordes inget under de år ni fanns med i alliansregeringen?

Det går inte att skylla ifrån sig

 

Publicerad i tidningen 2018-02-16

Skaffa den digitala versionen av Norra Hallands papperstidning här

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 15 juni

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

kl 15–16.15 Prova på meditation och mjuk Kundaliniyoga på Yogaroom i Kungsbacka....

Läs Mer