Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos september 22, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
13°C
 

Replik: Onsala herrgård

DEBATT

En onsalabo som blivit frågvis

 

Jag anser att platsen är ändamålsenlig för behandlingsarbete då det är en rofylld omgivning och jag tar för givet att den som ska driva verksamheten gör det på ett professionellt sätt.

 

Jag har under de senaste månaderna fått ihop till en handfull starkt kritiska inlägg kring det som är planerat för Onsala herrgårds framtid. Jag är inte expert på det politiska spelet bakom eller det regelverk som styr vilken typ av verksamhet som får eller kan bedrivas vid herrgården.

Mina tankar är istället sprungna ur medmänsklighet och hoppfullhet. Jag anser att platsen är ändamålsenlig för behandlingsarbete då det är en rofylld omgivning och jag tar för givet att den som ska driva verksamheten gör det på ett professionellt sätt. Dessutom rustas den delvis förfallna herrgården upp och framöver kommer det uppstå nya arbetstillfällen. I närområdet finns det också gott om förebilder för hur bra det kan gå i livet.

Vad skulle det vara för fel att blanda upp en annars homogen befolkning på orten? Varför skulle målgruppen inte kunna bo på Onsala herrgård? Var ska man dra gränsen för vilka som får bo här i Onsala? Tänk om någons onsalabos släktning insjuknar i en psykossjukdom eller liknande. Skulle det inte bra om man kunde erhålla vård och behandling på nära håll?

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 21 september

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 22 september

kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

kl 11–15...

Läs Mer

Så här funkar eNH!