Vädret idag
Mestadels klart
16°C
Prognos juni 23, 2018
dag
Soligt
18°C
 

Replik: Onsala herrgård

DEBATT

En onsalabo som blivit frågvis

 

Jag anser att platsen är ändamålsenlig för behandlingsarbete då det är en rofylld omgivning och jag tar för givet att den som ska driva verksamheten gör det på ett professionellt sätt.

 

Jag har under de senaste månaderna fått ihop till en handfull starkt kritiska inlägg kring det som är planerat för Onsala herrgårds framtid. Jag är inte expert på det politiska spelet bakom eller det regelverk som styr vilken typ av verksamhet som får eller kan bedrivas vid herrgården.

Mina tankar är istället sprungna ur medmänsklighet och hoppfullhet. Jag anser att platsen är ändamålsenlig för behandlingsarbete då det är en rofylld omgivning och jag tar för givet att den som ska driva verksamheten gör det på ett professionellt sätt. Dessutom rustas den delvis förfallna herrgården upp och framöver kommer det uppstå nya arbetstillfällen. I närområdet finns det också gott om förebilder för hur bra det kan gå i livet.

Vad skulle det vara för fel att blanda upp en annars homogen befolkning på orten? Varför skulle målgruppen inte kunna bo på Onsala herrgård? Var ska man dra gränsen för vilka som får bo här i Onsala? Tänk om någons onsalabos släktning insjuknar i en psykossjukdom eller liknande. Skulle det inte bra om man kunde erhålla vård och behandling på nära håll?

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!