Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

Replik: Onsala herrgård

DEBATT

En onsalabo som blivit frågvis

 

Jag anser att platsen är ändamålsenlig för behandlingsarbete då det är en rofylld omgivning och jag tar för givet att den som ska driva verksamheten gör det på ett professionellt sätt.

 

Jag har under de senaste månaderna fått ihop till en handfull starkt kritiska inlägg kring det som är planerat för Onsala herrgårds framtid. Jag är inte expert på det politiska spelet bakom eller det regelverk som styr vilken typ av verksamhet som får eller kan bedrivas vid herrgården.

Mina tankar är istället sprungna ur medmänsklighet och hoppfullhet. Jag anser att platsen är ändamålsenlig för behandlingsarbete då det är en rofylld omgivning och jag tar för givet att den som ska driva verksamheten gör det på ett professionellt sätt. Dessutom rustas den delvis förfallna herrgården upp och framöver kommer det uppstå nya arbetstillfällen. I närområdet finns det också gott om förebilder för hur bra det kan gå i livet.

Vad skulle det vara för fel att blanda upp en annars homogen befolkning på orten? Varför skulle målgruppen inte kunna bo på Onsala herrgård? Var ska man dra gränsen för vilka som får bo här i Onsala? Tänk om någons onsalabos släktning insjuknar i en psykossjukdom eller liknande. Skulle det inte bra om man kunde erhålla vård och behandling på nära håll?

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 18 december

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

Läs Mer

Så här funkar eNH!