Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

Replik 2: Ansvarslös migrationspolitik

DEBATT

Agapes vänner:
Christina Wahlström, Åsa Ödman, Ulrika Wakeus, Mia Ås, Jan Mannheimer och Björn Mellquist

 

Det visar hur rättsosäkert dessa unga hanteras i asylprocessen. De har asylskäl, men ni politiker har tagit asylskälen ifrån dem.

 

Replik: Ansvars och empatilös migrationspolitik, tycker 4 moderater i en artikel i NH den 20 februari.

 

Det är beklämmande att fyra moderater har så dålig kunskap, inte har någon verklighetsförankring och inte har tagit till sig den massiva kritiken från rättsläkare, advokater, migrationsverkets egna handläggare, domare från migrationsdomstolen, UNICEF, Rädda Barnen mfl mfl .

Europarådet kritiserar Sverige för åldersbedömningarna, samt begränsningarna för familjeåterföreningar.

Två professorer i statistik dömer ut beräkningar som var centrala för valet av metod för medicinska åldersbedömningar av asylsökande. De har funnit "häpnadsväckande misstag och felaktigheter".

– De har räknat fel och de tänker fel, säger statistikexperten Johan Bring.

Det visar hur rättsosäkert dessa unga hanteras i asylprocessen. De har asylskäl, men ni politiker har tagit asylskälen ifrån dem.

Dessa barn som kom 2015, skickades iväg av sina föräldrar, på den inte helt ofarliga resan till Europa. De skickades iväg för att inte tvångsrekryteras till kriget i Syrien eller skickas tillbaka till kriget i Afghanistan.

Att dom ljugit om sin ålder har också dementerats. Om ni 4 moderater är räknekunniga så kan ni kanske själva räkna ut; om det barn som kom 2015 och uppgav sin ålder till 15 eller 16 år, hur gamla är dessa barn 2017 och 2018, ni behöver säkert ingen miniräknare till det. Dom allra allra flesta har inte ljugit om sin ålder, det är bara ni som påstår det.

Migrationsverkets beslut grundar sig på godtycklighet, subjektivitet, ovetenskaplig och okulär åldersuppskrivning.

 

Vad gäller signaler till omvärlden så sänder Sverige just nu ut signaler om att arbetskraftsinvandrare åker ur landet på löpande band, Sverige skickar tillbaka unga till ett land i krig, Sverige tvångsutvisar delar av familjer.

Djupt beklagligt att ni moderater, med den okunskapen ni besitter, skriver en sådan artikel och får människor att tro att det är sanningen.

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. mars 10th, 2018 12:25

  Tack för ett belysande debattinlägg. I gårdagens artikel, 9 mars, om Hamid och hans bror Ali, så belyses ett konkret case där det håller på att gå riktigt, riktigt illa, just på grund av de anledningar som belyses i debattinlägget.

  Vi kan välja att stå vid sidan av och se på, eller så kan vi agera. Vi har ett val i år, och då kan vi ge vårt stöd eller sågning av de beslut som nu tas i hanteringen av våra ungdomar.

  Fram till dess kan vi välja att jobba tillsammans och göra vad vi kan för att ta tillvara de resurser som de här ungdomarna utgör för vårt samhälle om de bara får chansen – och det är inte mycket dom begär!

  Tak över huvudet, mat och kärlek, och lite guidning i asylprocessen och arbetsintegration och/eller utbildning.

  Det finns idéer presenterade för politiker och tjänstemän i Kungsbacka kommun, som de har ansett sig ha råd att säga nej tack till. Ett sådant initiativ är att skapa:

  Boende 5000 kr/månad, Arbetsträning – som leder till arbete eller företag inom 1 år 5000 kronor per månad och Coachning/vägledning 5000 kronor per månad – allt med språkträning. 15000 kronor per individ och månad med garanterad integration på mindre än ett år!

  Tänk om man satsat de 3,5 miljoner som man fått av staten på detta, då hade man fått 233 månader, eller ca 20 personer som redan nu varit en resurs, tillgång i samhället och som genererat ekonomisk tillväxt i stället! De här 20 personerna är därtill de som är med och ger hopp och inspiration till andra, denna insats är gratis och man får man på köpet. Ge lite hopp och de här människorna regisserar sin egen framtid!

  Vi menar inte att mera pengar skall investeras! Vi menar att de pengar som investeras skall investeras RÄTT. Mät och kräv effekter av era insatser är ett budskap till er politiker och tjänstemän i Kungsbacka kommun!

  Var är det systematiska (arbets-)integrationsarbetet? Nu rekryterar man en ny chef till arbetsmarknadsenheten för att leda arbetet, efter att man raserat den organisation som varit med och dragit ett tungt lass. Och låtit människor under flera år bara vänta, vänta och vänta. Det vore väl rimligt om en sådan chef hade varit på plats och drivit denna utveckling och fått med sig människorna på tåget?

  Om inte politiker och tjänstemän klarar av detta i Kungsbacka, så låt oss göra det, civilsamhället med både individer och ett rikt och smart näringsliv, som vill ta ansvar! Jag vet att det är ett ”jäkla” driv hos många människor i Kungsbacka. Jag vill att vi nyttjar den och i historieböckerna får läsa att vi var med och stoppade vår tids ”Baltutlämning” och istället gjorde om och gjorde rätt!

  Happy in Life är en nystartad ekonomisk förening, som nu startar och kommer tillsammans med dess medlemmar arbeta för just: Hälsa & Välbefinnande, Arbetsintegration och ekonomisk tillväxt!

  Alla är välkomna att bidra!

  Kontakta mig gärna: Liselotte Harrie

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 18 december

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

Läs Mer

Så här funkar eNH!