Vädret idag
Soligt
9°C
Prognos april 21, 2018
dag
Soligt
13°C
 

Regnbågen och Jycken räddade

Aktivitetshuset Regnbågen och hunddagiset Jycken får vara kvar. Förslaget att lägga ner dem för att spara pengar fanns på bordet när nämnden för Funktionsstöd hade möte i onsdags. Men en enig nämnd sa nej.

 

 

– Verksamheterna ska fortsätta som i dag, säger ordföranden i nämnden Kristina Karlsson (C).

– Det är sköra personer som går dit, en del varje dag, andra några gånger i veckan.  Vi ser en stor farhåga i att om de inte har den möjligheten kommer de kanske bli isolerade och eventuellt behöva vård på annat sätt eller behöva ett särskilt boende.

 

En nedläggning skulle sparat knappt 4,8 miljoner i budgetplanen för 2018 som omfattar cirka 428 miljoner kronor. Nu måste utgifterna minska på annat sätt, och diskussionerna kommer att fortsätta i höst. Förhoppningen är att det även administrationen ska ta en del av kakan.

– Det pågår en internutredning om effekterna av sammanslagningen som gjordes den 1 maj 2015 av förvaltningarna för nämnden för Funktionsstöd och nämnden för Individ och familjeomsorg, säger Kristina Karlsson.

– Exakt hur stor besparingen blir vet vi först om några månader.

 

Men redan nu står det klart att det nya sättet att arbeta har varit bra för invånare som behöver stöd och hjälp enligt Kristina Karlsson.

– Det gäller exempelvis föräldrar till barn med bekymmer som först hamnat på Individ och familjeomsorg, och sedan slussats vidare till Funktionsstöd om barnet visar sig ha en diagnos. Förr behövde föräldrarna börja om från början när de bytte förvaltning, nu är förloppet mycket enklare.

 

 

REGNBÅGEN...

Till Regnbågen kommer personer som på grund psykisk funktionsnedsättning har svårt att arbeta. Ungefär 47 personer får sin sysselsättning där i varierande omfattning, därutöver har 40 personer praktik utanför huset.

 

JYCKEN...

På Jycken är det 15 personer som är sysselsatta. De som kommer dit är eller har varit svårt sjuka och kommer till verksamheten utifrån sin egen förmåga. Det är ofta ett första steg mot återhämtning.

 

 

 

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kungsmässan ska få fler butiker och restauranger - överlever innerstaden?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se