Vädret idag
Soligt
16°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Moln ibland
17°C
 

Regeringen sa ja till sträckan genom Forsbäck

Det blev inte ja till nya Onsalavägen idag. Beslutet som regeringen tog handlar enbart om delen förbi Forsbäck. När beslutet om hela Onsalavägen tas är ännu inte bestämt enligt regeringens handläggare Gunilla Renbjer.

"Det är klart med Onsalavägen.  Jag har fått beskedet från säker källa", hävdade socialdemokraternas kommunalråd Eva Borg tidigare i dag. Men det var ett missförstånd.

Parallellt har två ärenden om vägen utretts efter att Trafikverkets trafikplaner överklagats. Det stora handlar om hela den nya Onsalavägen. Det andra gäller trafikförbättrande åtgärder från Stoppet fram till Onsalamotet. Det är alltså den delen som i dag fastställdes av regeringen.

Det vill säga, överklagandena mot trafikplanen avslogs.

– Man har delat på ärendena så att inte det väntan på det stora ska bromsa det mindre ärendet, säger departementssekreterare Gunilla Renbjer på regeringskansliet.

När själva Onsalavägen kommer upp för behandling är inte bestämt.

Beskedet idag innebär att arbetet med Forsbäcksdelen kan påbörjas i höst. Själva Onsalavägen kan hur som helst inte börja byggas förrän hösten 2019 – om det blir klartecken senare i vår.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!