Vädret idag
Molnigt
16°C
Prognos augusti 15, 2018
dag
Delvis molnigt med skurar
21°C
 

Rättegång om människorov inledd

Två av de åtalade erkänner misshandel – absolut inte utpressning och kidnappning. Men offret har numera skyddad adress och vågar inte vara med i tingssalen utan förhörs via video. Idag startade rättegången om människorov och utpressning.

 

Förhandlingen kommer inte igång förrän en halvtimme efter utsatt tid. Tre av de åtalade sitter häktade och förs från Göteborg till tingsrätten i Varberg. Det drar ut på tiden.

De tre, en 19-årig kille och hans jämnåriga flickvän, och en 55-årig man förs in med handbojor i salen. På en stor videoskärm finns den drabbade 21-åringen tillsammans med sitt juridiska biträde.

 

Åklagaren och 21-åringen ger en förfärlig bild av vad som hände den där natten i april, när gänget först festat, och hur det sedan övergått i misshandel och krav på pengar. Gamla oförrätter kom upp under drogpåverkan och supande. Enligt 21-åringen fick han sparkar och slag på både kroppen och huvudet vid ishallen, bakbands, förnedrades och hotades till livet om han inte skaffade fram pengar.

Sedan gick gänget vidare med 21-åringen till ett hus i Kolla Parkstad där det pågick en fest. 21-åringen hävdar att han där blev misshandlad i ett rum utan att kunna ta sig därifrån. Dit kom också en 17-årig kille som hjälpte till att slå. Inte förrän på morgonen lyckades han fly.

 

Att det förekom pengarkrav vittnar både bekanta och släktingar som blev uppringda under natten. Läkarundersökningen visar också på kraftiga skador och blåmärken i form av skosulor på kroppen

Men de åtalade har en helt annan bild av vad som skedde. 19-åringen medger att han slagit några slag, samma sak erkänner 55-åringen. Men någon slags kidnappning eller utpressning har det inte varit tal om.

Flickvännen hävdar att hon inte gjort något alls. Å andra sidan säger hon samtidigt att hon var så påverkad av benzodiazepiner att hon inte minns.

Den yngste åtalade, en 17-åring som sluppit sitta häktad, menar via sin advokat att han inte varit inblandad alls. Han kom till huset på morgonen, men slog inga slag.

Rättegången pågår i fyra dagar. Nu ska de åtalade höras, därefter blir det en mängd vittnen innan slutanförandena på fredag.

– Jag tycker jag har ett gott bevisläge med många vittnen, säger vice chefsåklagare Charlotte Östlund.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 14 augusti

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.
 
Kl 17–21 Graffiti-workshop. Lär dig måla graffiti och prova på den öppna konstväggen utanför Fyren.
 
Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Alla är välkomna! Arr: Onsala Gymnastikförening och Onsala Församling.

Onsdag 15 augusti

Kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!