Vädret idag
Molnigt
8°C
Prognos november 22, 2017
dag
Regn
9°C
 

Räckte inte hela vägen trots vinst

Det var tillfälligheternas spel som tillslut avgjorde. Åsa IF gjorde jobbet och vann den sista kvalmatchen mot Åstorps FF. Men det räckte ändå inte till för avancemang.

 

FOTBOLL: KVAL TILL DIVISION 3

Åstorps FF – Åsa IF 2–3

 

– Vi har gjort vårt jobb, vi har gjort ett jäkla bra jobb.

Tränare Peter Hedman summerar, inte bara den sista kvalmatchen mot Åstorps FF, utan även hela säsongen i en mening.

För att ha en chans att gå upp i division 3 krävdes en flermålsvinst mot Åstorp. Men det krävdes också att Snöstorp/Nyhem skulle spela oavgjort i sin match mot Göteborgs FF. Och även om Åsa gjorde vad de skulle och vann matchen med 2–3, så räckte det inte till.

– Vi skulle ha vunnit den första matchen i kvalet. Men vi utnyttjar inte chanserna som Snöstorp gör, de är mer effektiva och det är kanske skillnaden mellan trean och fyran, funderar Hedman.

 

När första halvlek var spelad på Bjärshögs IP stod det 1–1. Rättvist, enligt Hedman som tyckte att Åsa inte gjorde mål på de chanser som de hade. I andra halvlek gjorde hemmalaget 2–1 relativt tidigt och då fanns det bara ett läge.

– Då var det bara att gå framåt. Vi lyfte upp gubbar och forcerade spelet, säger han.

Åsa kvitterade i 70:e minuten och det tredje målet sköt Tobias Nordström in på övertid. Spelarna hade hela tiden i bakhuvudet att de behövde göra många mål och även om fler målchanser kom, stannade resultatet på 2–3.

 

Men Peter Hedman hänger inte läpp. Det var hans sista match som tränare och han anser att de avslutade med flaggan i topp tillsammans.

– Det är skoj att avsluta med en seger. Det har varit många segrar och grabbarna har verkligen stått på in i sista minuten. Jag är väldigt stolt över dem, säger han.

Han anser att Åsa har gjort en otroligt bra säsong. De kom tvåa i serien som nykomlingar och gjorde en bra kvalserie. Det är ingen slump att de tampas i toppen, menar han. Och för att fira tog bussen en sväng om McDonalds på väg hem från Skåne, innan en välförtjänt ledighet väntade spelarna och inte minst tränaren själv.

Matchfakta:

Åstorps FF – Åsa IF 2–3 (1–1)

Målskyttar, Åsa IF: Joakim Larsson, Eric Ahrenberg, Tobias Nordström

Caroline Holmgren
Caroline Holmgren Sportreporter sporten@norrahalland.se 0300 52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

ONSDAG 22 NOVEMBER

18.00–21.30. Temakväll för ledare/tränare inom ALLA idrotter i Kolla idrottshall: Åldersanpassad fysisk träning (teori+praktik). Anmäl dig innan! Arrangör är Sisu Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun. 

 

FREDAG 24 NOVEMBER

19.00. Onsala Pirates DU15 vs. Kvarnby BBK i Kollahallen

 

LÖRDAG 25 NOVEMBER

12.00. IFK Fjärås - Landvetters IS, träningsmatch herrar, på Ögärdets plastgräs. 

 

LÖRDAG...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!