HANDBOLL 2017-12-29 KL. 22:07

Poänglös returmatch mot Kristianstad

Victor Santos klev upp och gjorde fem mål i den rafflande matchen mot Kristianstad.

Kristianstad hade ett tveklöst övertag under hela matchen. Men ett skadedrabbat Aranäs slet som ett lag och lyckades ändå hålla siffrorna nere.

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

IFK Kristianstad – HK Aranäs 24–15 (13–9)

Det var ett helt annat Kristianstad som klev in på sin hemmabana, bara tolv dagar efter förra mötet med HK Aranäs. Denna gång tog de kommandot ganska omgående. Aranäs visste att det skulle bli tufft att möta serieledarna, men tränare Toni Johansson är nöjd med att siffrorna inte gled iväg.

– Vi fick en massa utvisningar men lyckades ändå hålla nere siffrorna. Det är strongt gjort, och det tar vi med oss, säger han.

Kristianstad spelinställning är annorlunda på hemmaplan menar Aranästränaren. De är starkare och springer hårdare, självförtroendet är större med hemmapubliken i ryggen.

Aranäs öppnade starkt med flera skott på Kristianstads mål. Efter 16 minuter hade Kristianstad tagit ledningen med 10–4, men Aranäs jagade ivrigt efter och efter 25 minuter reducerar Aranäs i form av Victor Santos till 11–8. I halvtid låg Aranäs bara under med fyra mål. Och trots att de fick fyra utvisningar under andra halvlek, lyckades de hålla tillbaka Kristianstad från att få så många anfall menar Johansson.

– Vi får in en bra match sista 15 minuterna. De spelare som var på banan gör det jävligt bra och sliter för varandra hela matchen. Vi försöker hela vägen, säger han men tillägger att målen uteblev.

Aranäs sliter med många skadade spelare, en situation som riskerar att uppstå när laget kör hårt in i december säger Johansson. Med spelare som Philip Jonsson, Pontus Mellegård och August Wiger borta på grund av skador och sjukdom, hade Aranäs färre spelare att flytta runt med. Något som krävs för att orka hela vägen och minska de tekniska felen.

Matchfakta

Målskyttar, HK Aranäs: Tobias Johnsson 3, Hannes Söderberg 3, Jesper Gustavsson 3, Victor Santos 2, Andreas Lorentzon, Emil Lennartsson, Max Santos, William Damstedt