Vädret idag
Soligt
15°C
Prognos april 25, 2019
dag
Mestadels molnigt med skurar
18°C
 

Påsksmällen: Aranäs en match från allsvenskan

Storpubliken bjöds på ett drama. Men när allt drogs till sin spets var det Önnered som visade kvalité. Nu är HK Aranäs en match från en degradering.

 

HANDBOLL: KVAL 2:5

HK Aranäs – HK Önnered 24 – 27

 

Andreas Lorentzon slog i den mesta av inredningen han fann i Aranäshallen. Hans HK Aranäs var ett slaget lag.

Hemmalaget fick starten de ville ha och August Wiger pricksköt 3–0 i bortre krysset. Men bortalaget släppte aldrig greppet. I paus var Kungsbackalagets ledning 13–12 sedan Rasmus Thorbjörnsson förvaltat en straff i slutsekunderna, I den andra halvleken rann matchen över till en liten HK Önnereds favör men det var 23–23 med mindre än sju minuter kvar.

 

När allt stod och vägde var det underdogen som åter igen var vassast. Ingen av HK Aranäs målvakter fick tag i skotten och det stod 23–25 med två minuter kvar när en sista chans dök upp. Bortalaget drog på sig två utvisningar i samma sekvens. Då drog Jonathan Wiklund på sig en offensiv foul – och det var god natt.

– De sliter för varandra och det gör inte vi för tillfället, säger Philip Jonsson.

Det kändes idéfattigt.

– Framåt händer det ingenting. Bakåt spelar vi hyfsat bra. Framåt vet jag inte vad som hände, men vi kändes trötta, idéfattiga och det fanns ingen tro. Vi har ingen pondus i satsningarna, det var bara dåligt, säger Philip Jonsson och fortsätter:  

– Vi har inte spelat på vår högsta nivå någon av matcherna.

Har ni varit godkända?

– Nej. När vi är godkända eller spelar på vår bästa nivå förlorar vi inte mot dem. Det känns som att vår tro är nere i botten och det är helt oacceptabelt i ett sådant här läge.

 

Lagkaptenen Daniel Bergquist:

– Det är jobbigt för vi faller på eget grepp. Vi vet vad som kommer och vi har lägen att få momentum. Men varje gång vi ska ta det så blir det krampaktigt framåt eller så släpper vi in ett skitmål bakåt. Det blir osäkert och rinner över till deras fördel. Vi gör en dålig match borta och gör en bättre match hemma, men det är långt ifrån där vi behöver vara rent spelmässigt.

Är det självförtroendet som saknas?

– Det borde det inte vara. Det är tre matcher kvar och vi har inte gett upp. Vi hade ställt in oss på att ge dem en jäkla fajt och så faller vi på eget grepp.

 

HK Aranäs gick in som favoriter i matchserien, nu är de en match från att åka ner i allsvenskan. Dock är det ett uppehåll i matchserien fram till den söndagen den 15 april. Då spelar HK Aranäs för att överleva.  

– De vill nog inte ha uppehållet. När man såg spelschemat tänkte man att man inte ville ha ett uppehåll för man vill spela när man är inne i det. Men vi är ju inte där just nu, så vi får ladda batterierna, säger Philip Jonsson.

Vad talar för er?

– Vi kommer uppifrån och vi har mycket mer i oss. Vi vill vara kvar i elitserien och det kommer att krävas tre heroiska insatser. Det är det enda som gäller. Då får det inte se ut som det gjorde i den första matchen eller i den här matchen, för då håller det inte, säger Daniel Bergquist.  

 

Matchfakta:

HK Aranäs – HK Önnered 24 – 27 (13–12)

Målskyttar, HK Aranäs: August Wiger 6, Andreas Lorentzon 4, Rasmus Thorbjörnsson 4, Philip Jonsson 2, Max Santos 2, Martin Mårtensson 2,Tobias Johnsson 2, Emil Lennartsson, Jonathan Wiklund

Publik: 1 473

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

FREDAG 26 APRIL

19.00. Löftadalens IF- IF Centern Div 5, Plats Löftavallen

 

LÖRDAG 27 APRIL 

10.15. Kungsbackaloppet - Världens äldsta årliga långlopp löps för 122:a året i rad 27 april. Halvmara, Kvartsmara, Ruset och Ungdomslopp 1,8km & 3,2km. I år start & mål på Torget i Innerstaden

 

14.00. Derby Annebergs IF – Frillesås FF, division 7, Dalavallen 

 

MÅNDAG 12 AUGUSTI

17.30. KF99 anordnar fäktskola mot en...

Läs Mer

TYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera