Vädret idag
Molnigt
13°C
Prognos september 22, 2017
dag
Moln ibland
14°C
 

Onsalaseglare vinnare i allsvenskan

SEGLING I söndags avgjordes den allsvenska serien med final i Gottskär. Det blev en före detta Onsalaseglare i Fredrik Bergström som fick kröna ett guld och fick chansen att spruta ner sina klubbkamrater med champagne. 

- Det var jättekul att allsvenskan fick avgöras på min gamla hemmabana, säger Fredrik som annars inte bruka segla den här klassen.


- Jag håller mig till 470 och det är min satsning inför nästa OS. Men jättekul att få tävla i allsvenskan, en ny erfarenhet för mig. Fredrik som deltog i vinnarlaget KSSS från Stockholm och som haft en topplacering i samtliga deltävlingar.


Hemmaklubben SS Kaparen slutade totalt sexa och Kullavik på åttondeplats.
- Hade nog önskat att vi hade varit lite högre upp på prislistan, säger en av SS Kaparens seglare i Thomas Hansson-Mild. Men vi vann kommunkampen mot Kullavik.

 

Mer nästa år
Nästa år är det dags för allsvenskan igen.
- Vi har märkt att den här typen av tävling har fått ett stort genomslag och det kanske bästa är att man får ha upp till 15 olika seglare när etapperna avgörs vilket gör att det blir en bättre bredd hos klubbarna, säger Marie Björling-Duell, förbundsdirektör på Svenska seglingsförbundet och som tillhör SS Kaparen.

 

Hon fick förutom sitt tävlande också agera som speaker i Gottskär.
- Det har sett riktigt bra ut hela helgen och alla tycks ha varit nöjda, säger Marie. SS Kaparen har nu ansökt om att få arrangera en av deltävlingarna nästa år.

Film och bildextra här...

SS Kaparens Thomas Hansson-Mild och OS-seglaren och Fredrik Bergström, före detta SS Kaparen strålade samman i Gottskär.

Bengt Karlsson
Sportreporter bengt.karlsson@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Idrottsföreningar jobbar med språkbruket hos tränare och påhejande föräldrar. Behövs det hårdare krav på uppförande?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!