Onsala IBK avgjorde derbyt innan fyra minuter var spelade.

Problemet var att det krävdes två avgöranden för att stå som derbyvinnare.

INNEBANDY: DIVISION 2

Onsala IBK – Sandö IBK 11 – 8

Hampus Ekdahl pricksköt in en 2–0 ledning när 44 sekunder var spelade. Mindre än tre minuter senare hade hans kedjekamrat Adam Fogelblad serverat den tredje länken Viktor Glaerum öppet mål två gånger om.

4–0 och klockan stod bara på 03.42.

– Uselt försvarsspel, säger Mathias Hagstedt.

Där kunde det ha varit punkt – men Onsala IBK släppte på trycket, Sandö IBK tog en timeout och Mathias Hagstedt som var tillbaka i Sandö IBK igen inledde målskyttet.

I fjol lämnade han Sandö för Onsala mitt under säsongen – nu var det dags att göra den omvända flytten. Anledningen är helt enkelt att han inte har tid att träna mer än Sandö kräver.

– Det är en gång i veckan max, säger han.

När perioden var över hade gästerna varit en hårsmån från att få dit kvitteringen men efter halva matchen var det Mathias Hagstedt som inledde upphämtningen som fullbordade vändningen.

Det skulle komma mer från gästernas sida – när det återstod tio minuter hade de en tremålsledning och första trepoängaren skulle bara låsas in.

– Det kändes som att vi var lite för säkra på det. Det är horribelt dåligt att tappa, säger Hagstedt.

Sandö vann matchens mittsegment 8–1 men lämnade som förlorare. Under matchens sista tio minuter sköt, pillade och tryckte Onsala in sex baljor.

– Vi får en för lätt fyramålsledning och tror det ska gå för enkelt. I sista hittar vi tillbaka, säger Onsalakaptenen Viktor Glaerum.

Han tillsammans med Hampus Ekdahl och Adam Fogelblad i förstakedjan stod för nio av hemmalagets fullträffar.

– Vi visste att skulle vi bara hitta tillbaka skulle det lösa sig för oss.

Det var när bortalaget tappade boll som det small.

– Onsala är seriens skickligaste kontringslag. Går man bort sig mot dem blir man straffad, säger Mathias Hagstedt.