Vädret idag
Molnigt
3°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

Onsala vassast i stenhårt derby

 

Det var mycket som stod på spel när Kungsbackalagen gjorde upp i Presse idrottshall. Trots att Varla/Sandö IBK krigade på bra blev det Onsala IBK som tillslut drog det längsta strået.

– Klart att man blir taggad, det handlar ju om att vara bäst i Kungsbacka, säger Onsalaspelaren Linnea Jönsson.

 

INNEBANDY: DIVISION 1

Onsala IBK – Varla/Sandö IBK 10–2 (2–0, 2–1, 6–1)

 

Att det var mycket som stod på spel gick inte att ta miste om. Derbykänslan låg i luften och spänningarna gick att ta på. Onsala IBK hade fyra raka segrar i ryggen när de klev in på planen för att möta Varla/Sandö IBK i ett klassiskt derby.

Det blev en tuff kamp, inte bara mentalt utan också fysiskt. Varla/Sandö stod sig bra mot serientvåan Onsala de första två perioderna. Efter 40 spelade minuter var ställningen 4–1, men de sista tio minuterna i tredje tog orken slut.

– Vi bet ihop bra, men tappade mentalt i slutet. Det blir mycket frustration i ett derby, säger Varla/Sandös tränare Niklas Käll.

Onsala drog ifrån och gjorde sex mål i sista perioden, och gjorde därmed sin femte raka seger.

– Det känns väldigt bra. Vi gör två rätt dåliga perioder. Men i den tredje hittade vi ett lugn och fokus, och vi spelar som ett lag, säger Linnea Jönsson, lagkapten i Onsala.

Med strax över 13 minuter spelade i andra perioden fick Onsala en utvisning som inte hör till vanligheterna, när domaren blåste i sin pipa och begärde att en av Onsalaspelarna skulle sätta sig på bänken.

– Vi klagade för mycket på domaren, på plan och från bänken så det rann väl över, förklarar Linnea Jönsson.

Hon medgav att det var en onödig och klantig utvisning från deras sida men menade att det lätt blir så när det är derby och många känslor i luften.

– Vi vet att vi spelar hårt, men det handlar om att vara bäst i Kungsbacka, ler hon.

 

Matchfakta:

Onsala IBK – Varla/Sandö IBK 10–2 (2–0, 2–1, 6–1)

Caroline Holmgren
Caroline Holmgren Sportreporter sporten@norrahalland.se 0300 52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem dagar kl 17:30-18:30 får du lära dig grunderna i fäktning med värja. All fäktutrustning lånas på fäktklubben. Avgift tillkommer. Välkommen med din...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera