FOTBOLL 2017-05-13 KL. 19:51

Onsala till serieledning efter derbyvändning

FOTBOLL: DIVISION 3

Lerkils IF – Onsala BK 1 – 2

I den 73:e minuten slet sig Onsala BK-yttern Gustav Lundgren sig loss på högerkanten. Han forsade in i straffområdet, ner mot kortlinjen. Hemmaförsvaren kastade sig för att täcka ett inlägg men Lundgren vände upp, kollade efter lagkamrater att spela men såg ingen – istället sköt han.

– Det blev öppet för första gången på matchen, så fick jag ta tillvara på det. Det var gött! säger Lundgren.

Onsala BK hade förvandlat underläge till ledning.

I det första halvleken var det gästerna som stod för det mesta av bollinnehavet, men de riktigt vassa chanserna saknades. Inspelen från kanterna plockades av hemmamålvakten Alexis Mitrovgenis eller rensades undan.

För hemmalagets del kretsade det mesta kring Jesper Blickanders vänsterfot på fasta situationer, men det var mållöst i paus.

Lerkils IF kom till derbyt med en serieledning efter fyra raka vinster. Onsala BK skuggade tre poäng bakom. I den andra halvleken lossnade anfallsspelet. Oscar Randevik ordnade en straff för hemmalaget som försvaren Tobias Johansson förvaltade. Målet fick gästerna i gungning.

Lerkils Anton Billson löpte sig fri fyra minuter senare – men Eric Andersson parerade.

– Jag tänkte lägga den i bortre, säger Billson.

Två minuter senare var det hemmalagets Magnus Larsson som var fri men högerskottet gick utanför. Mitt i Lerkilpressen ställde Onsala BK om i en kvick attack. Till slut landade bollen hos lagkaptenen Christian Wennerström, som drog till strax utanför straffområdet – kvitteringen var ett faktum.

– Det dödar oss lite, säger Billson.

– Vi får 1–1 av en slump, det var en nyckelsituation där vi kanske inte förtjänade ett mål, säger Gustav Lundgren.

Onsala BK fick energi, och Gustav Lundgren kunde avgöra. I och med derbyvändningen klev de om Lerkils IF i tabellen.

– Det är tråkigt såklart, man vill alltid vinna ett derby, säger Anton Billson.

Är de det bästa laget ni har mött?

– Nja, så jävla bra var de inte, säger han och ler. Jag tycker vi kunde ha löpt lite mer för varandra, så hade vi vunnit.

Medan Billson summerade matchen firade Onsala BK derbysegern. Den stora matchvinnaren Gustav Lundgren vittnade om lättnaden när slutsignalen gick.

– Lerkil är duktiga. De är stabila och lite tuffare än vad vi är. De kommer att fortsätta att gå bra i serien.

Ni med?

– Vi gick på en plump men nu är vi tillbaka på rätt spår.

Och förstaplatsen klarar ni av att behålla?

– Jag ser ingen anledningen att vi inte ska klara av det.

Matchfakta:

Lerkils IF – Onsala BK 1 – 2 (0–0)

1–0 (53) Tobias Johansson, 1–1 (62) Christian Wennerström, 1–2 (73) Gustav Lundgren