SPORT 2017-12-12 KL. 21:52

Onsala starkast i laddat toppmöte

Revanschlusta, en rivalitet och ett toppmöte. Ingredienserna var på plats – det enda som saknades var att det aldrig blev spännande.

INNEBANDY: DIVISION 1

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 4–1

Det var toppmöte i Presse idrottshall.

Onsala IBK gästades av obesegrade Falkenbergs IBK.

Skyttedrottningarna Linnea Jönsson mot Patricia Aronsson som båda stod på 13 mål vardera inför matchen.

Men framför allt är det två lag som har en historia emellan varandra. I fjol slog Falkenberg ut Onsala IBK i en avgörande match efter ett mål i slutsekunderna. Dock var det ett möte som aldrig blev av som väckte störst känslor – Onsala ville flytta en match för att många spelare var borta. Falkenberg vägrade och kunde vinna på walk over och så sent som i lördags förlorade Onsala DM-finalen. Vinnare? Just det, Falkenberg.

Känslorna svallade redan innan första tekningen när domarkommittén flyttade matchen tio minuter för att gästerna hade spelare som satt fast på E6:an.

Med bakgrunden i form av walk over-matchen förra säsongen knorrades det i hemmalägret.

– Fruktansvärt billigt, sa Ida Strömblad efter en tidig tvåminutare.

I stället för att bortalaget tog kommandot vallade Josefin Been in ettan via målvakten.

Linnéa Åkerblom utökade på ett långskott.

– Jajaja, sa Linnea Jönsson när Falkenberg diskuterade med domaren. Två sekunder senare slog lagkaptenen in trean i öppen bur sedan Sofia Moberg påpassligt sett att motståndet var ur position.

Fyran satte hon än en gång i tom kasse efter att ha avslutat ett mönsteranfall.

– Jag kände att vi kan lika gärna avgöra nu så slipper det bli så spännande.

I sista perioden klarade inte Falkenberg av att skapa någon nerv. Onsala IBK kunde sträcka klubborna i skyn i en segergest, medan Falkenberg IBK gjorde likadant på andra sidan, då de förlusten till trots vann serien på bättre målskillnad. Vinsten var ändå en styrkemarkering från hemmalagets sida.

– Vi har förlorat en, och de har förlorat en, så vi går in på lika villkor, säger Linnea Jönsson om fortsättningsserien.

Varför vinner ni?

– Vi spelar lugnare än vi gjort tidigare, spelar runt dem och använder alla positioner på planen. När vi höll i bollen var det inget snack, säger tvåmålsskytten.

– Vi visade inställning från sekund ett, säger Ida Strömblad.

Vad betyder vinsten inför vårserien?

– Det betyder att vi är minst lika bra, om inte bättre, säger backen.

Matchfakta:

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)

1–0 (02.52) Josefin Been, 2–0 (17.03) Linnéa Åkerblom, 3–0 26.34) Linnea Jönsson, 4–0 (28.28) Linnea Jönsson, 4–1 (39.23)