Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos juli 22, 2017
dag
Moln ibland
20°C
 

Onsala Pirates utsedda till årets idrottsförening

Hallå där…

… Henric Löfvenborg, sportchef i Onsala Pirates, som utsetts till årets idrottsförening av Hallands idrottsförbund.

– Det är grymt! Vi har vetat om det ett tag, men vi har fått hålla lite på det.

Vad betyder priset?

– Det betyder jättemycket. Det är ett sådant gott betyg till oss som förening. Till alla som jobbar ideellt i föreningen, det är bland det bästa man kan få.

Varför är ni bäst?

– När man håller på med idrott brukar jag säga att blir en spelare större än laget har man ett problem. Blir ett lag större än föreningen har man ett problem. I Onsala bygger vi en förening, vi bygger inget lag. Vi har 50 procent killar och 50 tjejer som spelar. I de yngre åldrarna mixar vi dem. Det gör att man får en stark föreningskänsla. Är man 15 tränar man en gång med yngre, en gång med äldre och en gång med sin egen ålder. Vi vill att man ska lära känna de i sin egen förening. När man blir äldre är det många som slutar så då blir det som en sammanslagning. Jag skulle säga att vi är den bästa ungdomsföreningen i basket i södra och västra Sverige.

2007 bildades ni. Var står ni i dag?

– Vi är 250 medlemmar. Vi har ett herrlag i division 3 och ett damlag som ska kvala till division två. A-lagen består av första kullen som började 2007. Sedan har vi åtta ungdomslag, fyra på kill- och fyra på tjejsidan. Vi har fyra lag från tolv år och nedåt och en basketskola.

Vad är nästa mål?

– De närmaste målen är att få upp seniorlagen i division två. Då har vi en bra seniorverksamhet också. Vi har ett visionsarbete där vi säger att 2025 så är målsättningen att vara dubbelt så stora. Har man en bra bas får man en bra topp.

Ni blev prisade av Kungsbacka kommun. En bra säsong helt enkelt.

– Vi har så många som är engagerade. Föräldrarna är fantastiska på att ställa upp. Förhoppningsvis går damerna upp i division två, men det har varit en helt fantastisk säsong.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Är det OK med trasiga jeans?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 21 juli

kl 10 och 13 Bräckans naturvårdsskola. Vad kan du göra för att hjälpa växter eller djur att trivas och varför är det viktigt? Följ med ut i reservatet med spade eller sekatör och hjälp pedagogerna att hjälpa naturen på Fjärås Bräcka. 

Lördag 22 juli

kl 13 Guidning på Hunehals borg, vid Hanhals holme. Inställt vid regn. 

kl 14 Bromsar – insektsvärldens...

Läs Mer