Vädret idag
Soligt
19°C
Prognos maj 27, 2017
dag
Mestadels soligt
21°C
 

Onsala Pirates klarade kvalet till division 2

BASKET Onsala Pirates damlag är klart för division 2 trots att man förlorade andra kvalmatchen mot Borås med 46-63.

- Vi hade 23 pluspoäng att gå på då vi vann första kvalmatchen på hemmaplan och det räckte för uppflyttning, säger coachen Henrik Löfvenborg.

 

Borås hade för dagen förstärkt sitt lag med bland annat elitspelaren Hanna Brändmark (spelat med Marbo i ligan i 5 säsonger).

Onsala visste att det skulle bli tufft  men visade redan från början att man var väl förberedda.

- Vi startade precis som vi ville och leder i matchupptakten men tappade i andra perioden och var efter med 8 poäng, säger coachen Henrik Löfvenborg. Borås vinner även tredje perioden och plötsligt är Onsala i underläge med 16 poäng.

 

Onsala fick emellertid inte förlora matchen med med mer än 22 poängs skillnad.

- Vi gjorde en grym sista period och kämpade stenhårt i försvaret, säger en Henric. Förlusten för Onsala stannade med minus 17 poäng (46-63) vilket räckte till avancemang upp till division 2.

 

- Borås var i dag det bättre Laget, men vi hade bra koll på deras bästa spelare (Hanna Brändmark) som bara kom upp i 12 poäng, säger Henric.

 

En grym laginsats där Sara Kovac styr vårt spel föredömligt. Ett extra plus till Alice Gelkerstedt och Julia Rohner samt Lisa Löfvenborg som gjorde 7 poäng under de sista 6 minuterna av matchen.

 

Onsalas Pirates poänggörare var Julia Rohnér 13, Lisa Löfvenborg 9, Alice Gellerstedt 7, Elin Svensson 6, Sara Kovac 5, Rebecka Kennedy 4 samt Alicia Cocps med 2 poäng.

Bengt Karlsson
-- Klicka på F facebook här eller T - twitter för att komma till mina sidor --- Sportchef/reporter och webbredaktör för sporten. Startade och administrerar Lokaltipset.

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Polisen kollar tryggheten just nu. Vågar du gå ut på kvällen där du bor?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

 • Sara

  Här i ett villakvarter är rädslan för att bli överraskad av en stor älg större än rädslan att bli överfallen. På tidigare adresser gick jag dock sällan ut efter det blev mörkt de senaste åren pga alla överfall som skedde

 • Kommentera

  DET HÄNDERMer >>

  Lämna ditt bidrag till Det händer här!

  Tisdag 23 maj

  kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. Öppen verksamhet för barn och föräldrar. 

  kl 10–14.30 Gällinge träffpunkt: mötesplats för seniorer i Gällinge församlingshem.

  Kl 12 Sång till lunch ”Den lustiga våren” i Släps kyrka. Åsa Winald, sopran och Björn Johansson, flygel. Musik av bland annat Nordqvist, Rangström, Sibelius, Peterson-Berger. Därefter lunch...

  Läs Mer