FOTBOLL 2017-07-24 KL. 22:25

Onsala BK klart för DM-final

DM - semifinal

Onsala BK - IS Halmia 3 - 1, (2 - 1)

Onsala besegrade ikväll Halmia och är därmed klart för final i Hallands-DM där man får möta vinnaren av Tvååker-Halmstads BK

- Vi gör en spelmässigt mycket bra match och där Halmia också inbjuder till bra spel, säger Onsalas tränare Christoffer Gustavsson.

Första halvlek öppnade Onsala med två mål av Victor Andersson och Oliver Nåfors sedan kunde Halmia få in ett reduceringsmål strax innan paus.

- Halmia hade en bra period i början av andra halvlek, men när vi gjorde 3-1 tyckte jag vi hade greppet om matchen, säger Christoffer.

Hemmalaget gjorde sedan 3-1 efter ett mönsteranfall där Oliver Nåfors drog upp ett anfall på sin kant och utmanade Halmias målvakt innan han rullade bollen vidare till Markus Koc som rakade in bollen i öppet mål.

- Det var där som vi avgjorde matchen, säger Christoffer.

Onsala hade sedan ett pärlband av chanser där trion Alexander Janebrink, Markus Koc och Christoffer Nougeira satte gästernas målvakt under hård press.

För Onsalas del väntar nu uppstart på höstsäsongen i division 3 på söndag då man möter Glumslöv hemma på Rydets IP.