Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos oktober 19, 2017
dag
Skurar
12°C
 

Onsala BK bäst i länet

Trots ett effektivt motstånd gick Onsala BK inte att stoppa. Det blev en målfest på Rydets IP när laget besegrade Halmstads BK i DM-finalen.
– Med tanke på målchanserna är siffrorna i underkant, säger tränare Christoffer Gustafsson.

 

FOTBOLL: DM-final

Onsala BK – Halmstads BK 5–2

 

Det var med sång, en melonbit och kexchoklad som Onsala BK firade vinsten över Halmstads BK i måndagens DM-final. Båda lagen hade redan kvalificerat sig till svenska cupen, men prestigen i att vara bäst fanns kvar.

– Det känns alltid roligt att vinna en turnering och vi är superglada. Vi spelade storstilad och fin fotboll med bra kombinationer och rörelser, precis så som vi vill spela, säger tränaren Christoffer Gustafsson.

Så sent som i lördags genomförde laget en match mot Högaborgs BK som slutade 1–1. Med den i backspegeln valde laget att rotera på truppen, vilket gav många spelare speltid.

 

Finalen slutade 5–2 och Gustafsson anser att det är ett resultat i underkant med tanke på hur många målchanser som Onsala hade. Men det fanns också en del missar och bolltapp i första halvlek där Halmstad var effektiva och tog tillvara på sina chanser. Trots det anser Gustafsson att Onsala var klart bättre.

– Halmstad ställer upp med ett akademilag av spelare som jobbar mot eliten, med fin teknik och ambition. Men vi är större i vårt spel och har kommit längre i våra kollektiva metoder i anfall och försvar, säger han och menar att det var det som avgjorde.

Med tre matcher kvar att spela i division tre, väntar nu en toppstrid för uppflyttning. Onsala har siktet inställt på lördagens bortamatch mot Västra Frölunda IF.

Caroline Holmgren
Caroline Holmgren Sportreporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300 52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Vilka vinterdäck föredrar du?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

TORSDAG 19 OKTOBER

19.45. Sandö IBK:s herrlag spelar sin första hemmamatch för säsongen i Valldahallen. Välkommen!

 

TISDAG 24 OKTOBER

17.15. Prova på Judo med Aktiv - från 5 år. Kom som du är hos oss lånar du dräkt de första gångerna.

 

LÖRDAG 28 OKTOBER

09.00. Kaparslaget 2017. Onsala Badminton arrangerar badmintontävling för ungdomar och seniorer i Rydet- och Kaparehallen Onsala mellan kl. 09-18. Ca 120 spelare...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!