Vädret idag
Molnigt
8°C
Prognos november 22, 2017
dag
Regn
9°C
 

  Ökad polisbevakning ska ge tryggare rastplatser

  Två franska turister som stannat och övernattat i sin bil vid Ölmevalla trafikplats anmälde vid 06-tiden i onsdags morse att de haft inbrott i bilen under natten.

  Polisen drar nu tillsammans med Trafikverket igång en satsning för att öka säkerheten vid rastplatserna längs E6:an i sommar.

   

  De 19 rastplatserna mellan Snapparp i södra Halland och norska gränsen kommer under sommaren att få regelbundna besök av polisen. Syftet är att påminna bilister om att inte lämna värdesaker i sina fordon eller husvagnar och samtidigt se till att rastplatserna fungerar som de ska.

  – Det händer att rastplatserna används som campingplatser eller tillfälliga boenden. Det upplevs otryggt av andra trafikanter och av personal som utför underhållsarbete. Vi vill vara tydliga med att rastplatserna är till för alla trafikanter, för att kunna pausa och återhämta sig vid tillfälliga stopp, säger Jimmie Sjöberg, projektledare vid Trafikverket i ett pressmeddelande, varför Trafikverket nu också kommer att röja i buskage och se över belysningen vid rastplatserna.

  Redan förra sommaren provades konceptet i mindre skala på Spekeröds rastplats utanför Stenungsund. Även i Halland har snabba kontakter mellan de båda myndigheterna visat sig vara effektiva, varför samarbetet nu utökas till att omfatta alla rastplatser utmed E6 i region Väst.

  – Vi har redan märkt resultat vid Snapparp och Susedalen och kommer nu även öka bevakningen vid övriga fem rastplatser i Halland och nattetid också försöka svänga förbi exempelvis Ölmevalla om vi ändå är i krokarna, säger Ingemar Nilja, kommissarie vid Hallandspolisen.

  Trygghetsaspekterna kommer i och med satsningen även vägas in i större utsträckning när framtida rastplatser anläggs.

  Totalt anmäldes 60 inbrott i bilar och husbilar vid rastplatser i Halland förra året.

  – Toppen brukar vara i juni-juli då många, framför allt utländska turister, drabbas, säger Ingemar Nilja.

  Därtill brukar sommartid även problemet med vägpirater, som låtsas fått bensinstopp och står vid vägkanten och vinkar för att få bilister att stanna och därefter lurar dem på pengar, eskalera.

  – Vårt råd i detta fall är som tidigare att inte stanna, utan bara iaktta, försöka ta registreringsnumret och ringa 114 14, säger Ingemar Nilja.

  Camilla Moestedt
  Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 17 november

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

   kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

   kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

   Läs Mer