Vädret idag
Molnigt
16°C
Prognos augusti 15, 2018
dag
Delvis molnigt med skurar
21°C
 

Nytt försök bygga Bovieran

Ska det bli ett Bovieranbygge vid Kläppavägen? Det hoppas SPF Åsa som fortsätter kämpa för att få fram fler seniorbostäder.

 

Norra Halland har flera gånger genom åren skrivit om pensionärsföreningens lyckade initiativ till seniorboende i Åsa. Efter mycket kamp byggdes 38 radhus intill Gårdsskolan 2011.

Området blev en framgång för SPF, som ökade sitt medlemstal rejält under processen. Många visade intresse för seniorbostad.

2015 kunde Norra Halland berätta att det var dags för nästa bostadsidé. Det handlar om Bovieran, som sprids över landet. Konceptet innebär runt 50 lägenheter kring en stor glasad gård, som är tempererad året om. På gården är det vattenspeglar, boulebana och sittplatser bland tusentals gröna växter. Namnet är förstås en ordvits på boende och Rivieran.

Men det behövs en stor tomt på minst 8 000 kvadratmeter. Första tanken var Skantzes ängar precis vid norra infarten till Åsa. Men det sa kommunen nej till, och sedan planerna på en hästanläggning intill blev klara är inte läget lika attraktivt för bostäder.

Men nu har Bovieran hittat en ny tomt. Det handlar om marken alldeles öster om företaget Cordland Marine vid Kläppavägen, ett stenkast från rondellen.

Området är i översiktsplanen markerat som möjligt för runt 150 bostäder, och det finns en förstudie över området. Men då talas det i första hand om radhus, parhus och villor tillsammans med företag.

Så hur Bovieran passar in är oklart.

– Jag har haft informell kontakt med Bovieran men väntar på en begäran om planbesked, säger planeringsstrateg Hasse Andersson.

Men även då lär det ta ett tag innan frågan kommer upp på bordet. Kommunen är överhopad med planutredningar, både i Åsa och runt om i kommunen.

– Vi får ta ställning till det när begäran kommer in, det är en politisk fråga vad vi ska prioritera.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Mackan
    november 17th, 2017 17:06

    Grannar med flyktingförläggningen. Tänk vad integrerade dom kommer bli. Seniorerna alltså.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 14 augusti

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.
 
Kl 17–21 Graffiti-workshop. Lär dig måla graffiti och prova på den öppna konstväggen utanför Fyren.
 
Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Alla är välkomna! Arr: Onsala Gymnastikförening och Onsala Församling.

Onsdag 15 augusti

Kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!