Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Nya trakasserier på buss 720

Efter nya bråk på buss 720 i Kullavik vill Miljöpartiet lyfta frågan till politisk nivå.

Bland annat vill man se ett ökat samarbete mellan  skola, hem, polis, kollektivtrafikmyndighet och bussföretag.

 

”Du måste va en sån där jävla bögjävel som hatar oss tjejer, för annars hade du inte tvingat oss att betala”

”Jävla nasse sosse svin”

”Ni sossar är fan sjuka i huvudet, ni skall vara glada att vi här ute tjänar pengar för landet” ”Jag skall fan inte betala för en jävla buss resa din jävla idiot, tror du att jag är dum i huvudet eller? Det är för fan min rätt att åka gratis”

”En sosse, en sosse, de skall man svälta, sossarna kommer snart sitta och tigga pengar utanför hemköp här hos oss”

Det är några av de kommentarer som busschauffören Martin Andreasson fick ta emot när han körde buss 720 i Kullavik i helgen.

 

Det har varit återkommande problem med busslinjen under många år, värst brukar det vara under loven.

På sin Facebooksida skriver föraren och skyddsombudet Martin Andreasson – som flera gånger tidigare berättat om problemen i tidningen – om helgens händelser, när ett gäng på 15 till 20 ungdomar steg på vid Särö kyrka strax efter klockan ett på lördagsnatten.

Förutom alla verbala attacker, tog några av ungdomarna ett par nödhammare och började slå mot rutorna, det spottades och kastades burkar och flaskor.

Trafikledningen ringde polisen, men när de kom fram hade de flesta av de ungdomar som bråkat redan lämnat bussen. Trafikledningen fattade också beslut om att ställa in turer och dra in hållplatser som ett resultat av situationen på bussen.

 

Martin Andreasson. 

 

I förra veckan besökte även Martin Andreasson Miljöpartiet, för att berätta om sina upplevelser. I en interpellation till kommunalrådet Fredrik Hansson (C), lyfter Miljöpartiets Maria Losman och Clas Rosander nu att det bland annat är ett arbetsmiljöproblem med chaufförer som inte vill köra på sträckan och att problemet verkar ha sin grund i att några unga personer i området har en destruktiv gruppgemenskap dit nya ungdomar rekryteras.

Man begär svar på frågorna:
Vad har Kungsbacka kommun gjort för att förebygga den sociala oron på och kring linje 720 i Kullavik-Särö?

Vem har och tar ansvar?

Kan oroligheterna leda till att kommunen tar initiativ till ett projekt där man löser problemen genom socialt samarbete med skola, hem, polis, kollektivtrafikmyndighet och bussföretag?

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

2 comments

 1. Åke
  mars 12th, 2018 13:28

  Var är föräldrana? Det är väl inte ”ensamkommande” som ställer till det! Kan ju inte heller vara svårt att ringa in bråkmakarna då det finns kameror på bussarna. Väldigt lätt att skylla på samhället och inte ställa krav på personligt ansvar!

  Reply

  • Nicke
   mars 13th, 2018 3:37

   Håller precis med vad Åke säger. Inte någonstans i artikeln nämns föräldrarna. Det är varken skola, polis eller bussföretagen som ska dras med det här. Det är ju föräldrarnas största ansvar att inte deras barn beter sig som medborgare av lägsta grad. Skicka hem videoklippen från övervakningskamerorna till föräldrarna.

   Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!