Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos augusti 20, 2018
dag
Moln ibland
21°C
 

Nya passtider ska lösa krisen

Efter kritiken mot de långa köerna för att få pass släppte polisen under fredagen släppte polisen 54 500 bokningsbara tider för passansökningar i Västsverige. Ytterligare pass- tider ska bli bokningsbara fortlöpande.

 

Förra året infördes endast förbokade tider för att söka pass i Kungsbacka. När Storgöteborg i år följde efter, har köerna blivit stora och tiderna bokas upp till 60 dagar i förväg, kunde Norra Halland berätta i fredagens tidning.

Efter kritiken lyckades polisen alltså skaka fram nya tider i systemet.

– Vi arbetar stenhårt för att få fram ännu fler bokningsbara tider i de receptioner i Västsverige som har infört tidsbokning. Det blir alltså ytterligare tider till- gängliga både under våren, sommaren och till hösten, säger Jan Schütt vid polisen i region Väst.

Enbart tidsbokning gäller för den som ansöker om resehandlingar i polisområdena Storgöteborg och Halland.

Tidsbokningen införs för att förenkla för den som ansöker om pass och nationella id-kort. Tidsbokning innebär att de sökande slipper köa. 

– Handläggningstiden från ansökan till leverans är oförändrad. Det tar alltså bara några dagar innan man kan hämta ut sitt pass. Och man behöver inte boka tid för att hämta det färdiga passet, betonar Jan Schütt.

I samband med att betydligt fler tider släpptes på fredagsmorgonen uppstod tidvis driftstörningar på den nätbaserade tidsbokningen, på grund av hård belastning. Problemen avhjälptes enligt polisen under förmiddagen.

Nya tider släpps kontinuerligt på polisen.se. vissa intervall och vid t ex återbud.

 Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14 och få hjälp att boka tid via växeln.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Var tredje hyresgäst vill enligt Hem o hyra förbjuda rökning på balkongen - håller du med?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!