Vädret idag
Moln ibland
17°C
Prognos augusti 21, 2018
dag
Delvis soligt
19°C
 

Nya badhuset – viktig detalj tillkom i sista minuten

Det blir en hoppbassäng trots allt i nya badhuset. Dessutom en rejäl vattenrutschkana utomhus och en strömkanal för de som vill leka.

– Djupdelen med trampolin var en knorr vi fick med i slutförhandlingen, säger Lars Nyström, förvaltningschef på Service.

 

Processen med att ta fram detaljplan och bygglov för nya badhuset pågår parallellt för att man ska hinna med byggstart före valet. Det var nämligen ett av vallöften från den politiska ledningen.

För några veckor sedan skrevs avtalet under med byggaren, den norska koncernen Betonmast.

För 410 miljoner blir det ett badhus som ska klara Kungsbackas behov till 2040. Det innebär 300 000 besök om året.

Ytan blir hela 12 000 kvadratmeter, tre gånger större än dagens badhus. 
Badhuset ska byggas i partnerskap med Betonmast. Det innebär att man framför allt upphandlat efter kvalitetsparametrar och sedan tillsammans diskuterat detaljer för att få fram ett pris.

Blir det i slutändan dyrare än riktpriset, delar kommunen och entreprenören på kostnaden, så båda har intresse av att hålla ner priset. 

 

 

Förutom priset har ett par frågor debatterats under planeringen. Skulle simklubbens önskemål om fullstorlek 50 x 25 tillgodoses, eller gick det att spara pengar här? Slutsatsen blev full storlek. Det ger gott om plats både för träning, motion och lek.

En annan fråga var möjligheten till simhopp. Där var beskedet länge nej. Men nu visar det sig att det trots allt blir svikt och trampolin i ena änden av bassängen.

 

–  Ja, blir 3,90 meter djupt i östra änden av bassängen. Det var en knorr vi fick med i slutförhandlingen. Det är glädjande, säger Lars Nyström, avgående förvaltningschef för Service.


Som tidigare är känt blir det en rejäl vattenrutschkana som börjar på tredje våningen, går utanpå badhuset och landar i en bassäng en våning ner.

– Ja, den går i ett rör som är väl isolerat så att det går att åka även när östanvindarna drar kallt som nu.

Till de roligare inslagen hör även en så kallad strömkanal, det vill säga en passage med vattenvirvlar.

Det blir även två mindre undervisningsbassänger med höj- och sänkbart golv, en friskvårdsanläggning, kafé och en relaxavdelning med terrass.

Förutom badhuset investerar kommunen dessutom 100 miljoner kronor i den infrastruktur och park som ska omge badhuset, och fyra miljoner för inredning.

 

Bildtext: I bottenplan blir kafé, friskvård och teknikutrymmen. På andra våningen ligger bassängerna (det var för svårt att gräva ner bygget i den ostadiga lermarken). På tredje våningen läktare, relaxavdelning och ingång till vattenrutschkanan. Bild: PP Arkitekter

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Var tredje hyresgäst vill enligt Hem o hyra förbjuda rökning på balkongen - håller du med?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!