Vädret idag
Klart
-3°C
Prognos januari 17, 2019
dag
Moln ibland
-1°C
 

”Nu är det vi som är favoriter”

Efter en vinst mot Västanfors väntade besök av storfavoriterna Ljusdals BK på Sjöaremossen. Det blev en högklassigt första halvlek innan Frillesås visade vilka som var det bättre laget.

– Nu ångar vi på, säger tremålsskytten Fredrik Brandin.

 

BANDY: BANDYALLSVENSKAN

Frillesås BK – Ljusdals BK 7–2 (2–1)

 

Efter en seger mot Västanfors laddade Frillesås om för en ny match mot Ljusdals BK. Viljan var att gå in i matchen med samma inställning och spel som de hade under lördagsmatchens andra halvlek. Och storfavoriterna fick tidigt se sig besegrade av Frillesås.

– Det känns jäkligt bra, säger tränaren Mattias Johansson efter matchen som de vann med 7–2.

Ljusdal gjorde en formidabel första halvlek och var det bästa lag som Frillesås mött. Men hemmalaget lyckades ändå stå sig bra mot det tuffa motståndet. Att de sedan tagit ledningen i halvlek såg tränaren som en bonus.

 

– Vi snackade ihop oss och gjorde sedan en av våra bättre halvlekar i andra. Vi höll oss lugna, försvarade oss bra och lät dem komma till oss och göra misstag, säger han.

Till skillnad från igår vars match hade mer att önska rent spelmässigt, anser han att de spelade smartare och mer som ett lag jämfört med gårdagens solospel.

En av helgens höjdpunkter på planen var Fredrik Brandin, som fick äran att stänga ner matchen genom att sätta straffen i den 92:a minuten.

 

Med en match mindre spelad har nu Frillesås tre poäng till godo på serietvåan Falu Bandysällskap.

– VI ångar på. Ljusdal har inte fått till spelet i år, nu är det vi som är favoriter istället. Det var det ingen som trodde när vi började, säger en nöjd Brandin och fortsätter:

– Vi har haft några matcher där vi inte kommit upp i standard, men från andra halvan igår och nu har vi hittat tillbaka till grundspelet, då är vi såhär bra.

 

Att spela två matcher på rad hör inte till ovanligheterna i Bandyallsvenskan, men rent generellt är det tufft för lagen när sådana spelhelger uppstår. Men det gick inte att se på Frillesås som höll ett högt tempo och kämpade och slet i defensiven.

– Vi är starka överlag, särskilt hemma. Det klart att sådana här matcher stärker självförtroendet. Kan vi fortsätta vinna nu så ser det bra ut, säger tremålsskytten.

 

Caroline Holmgren

 

Matchfakta:

Frillesås BK – Ljusdals BK 7–2 (2–1)

0–1 (06.33), 1–1 (26.55) Fredrik Brandin, 2–1 (36.58) Mattias Johansson, 3–1 (47.44) Olle Hultqvist, 4–1 (53.53) Fredrik Johansson, 5–1 (57.47) Fredrik Brandin, 5–2 (78.27), 6–2 (82.35) Mattias Johansson, 7–2 (92.27) Fredrik Brandin

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera