Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos augusti 20, 2018
dag
Moln ibland
21°C
 

Mopedkontroller på skoltid

Trimmade, felaktiga och direkt trafikfarliga mopeder hamnade under polisens lupp. Idag genomfördes en stor mopedkontroll utanför Smedingeskolan.

 

– Tillsammans med trafiksektionen i Region Väst kontrollerar vi de mopeder som vi ser och hör har defekter. Vi kan göra en flygande inspektion och en MC-polis provkör mopederna och vi mäter hastigheten på dem, säger Daniel Figueras, gruppchef, polisen i Kungsbacka.

De elever som kom till skolan på mopeder som kunde misstänkas inte vara korrekta fick lämna över dem till polisen och gå till sina lektioner.

– Förhoppningsvis är vi klara med deras moped när eleverna senare har rast. Om något är fel ringer vi tillsammans till föräldrarna, det är dem som är ansvariga för fordonet.

 

En trimmad moped klassas som en motorcykel, ändå finns det en del föräldrar som släpper i väg sina tonåringar på dem ut i trafiken.

– Jag önskar att föräldrarna kontrollerade mopederna. Det räcker inte att bara att betala för en moped och ett mopedkort för att slippa köra till träningar, man måste hålla koll sen, säger Daniel Figueras.

Tidigare i veckan genomfördes även mopedkontroller utanför Kapareskolan i Onsala.

– Det är det säkraste sättet både för förarna och för oss. När de stannar utanför skolan kan vi genomföra kontrollen, säger Figueras.

 

 

Läs mer om mopedkontroller och A-traktorer i Norra Halland i morgon.

Josefine Julen
Reporter & webbredaktör josefine.julen@norrahalland.se 0300- 52 13 64

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Var tredje hyresgäst vill enligt Hem o hyra förbjuda rökning på balkongen - håller du med?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!