ISHOCKEY 2017-12-10 KL. 19:32

Misstagen fällde Hanhals Kings

Serieledarna var helt enkelt för bra. Trots förlusten blev omgången en vinst eftersom Halmstad överraskande föll mot HA74.

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Kallinge/Ronneby–Hanhals Kings 3 – 1

Matchplanen som tränarteamet ledda av Niclas Högberg målat upp skulle visa sig stämma med vad som väntade. Serieledarna Kallinge/Ronneby forecheckade hårt för att stressa fram misstag men Hanhals Kings plan att kvickt och rakt spela sig ur egen zon lyckades till en början. Lukas Hansson gav bortalaget ledning, en ledning som stod sig till mitten av den andra perioden.

– Vi svarade bra på när de kom över oss, säger Högberg.

Men en tiominuters period i den andra perioden blev för kostsam när individuella misstag skänkte hemmalaget tre mål.

– Vi tog dumma beslut. Kollektivt gör vi en bra match men det brister på ett par misstag. Det gör att man är tjurig just nu, säger tränaren.

I den tredje perioden kunde inte Hanhals Kings forcera in en reducering för att skapa liv i tillställningen.

Men trots förlusten har laget chans att passera Halmstad i den sista omgången. Hallänningarna föll oväntat hemma mot jumbon HA74 med 2–4.

– För mig är det inte så oväntat. Det finns inga lätta matcher och HA74 är luriga, det har vi fått känna på.

För att passera krävs det att Kungsbackalaget vinner hemma mot Grästorp samtidigt som Vimmerby hemmabesegrar Halmstad.

– Det kommer att bli en tuff match, säger Niclas Högberg.