Vädret idag
Delvis molnigt med skurar
9°C
Prognos april 25, 2018
dag
Mestadels molnigt med skurar
11°C
 

Mer ljus på företagen!

När USA fick en klimatförnekande president helt nyligen så fanns det de som sa att han inte rimligen kan stoppa den utveckling och omställning som redan tagit fart inom energiområdet. Det både efterfrågas och produceras redan miljövänliga alternativ inom många olika områ-den i USA och näringslivet och företagarna sitter redan på tåget. Eftersom de inte är några dumskallar har de själva räknat ut att det finns en långsiktig kommersiell kraft i det som inte stavas kol eller olja. Att i det läget gå in och subventionera kolbrytning är en miljö-mardröm samtidigt som man motarbetar en modell där det redan etablerats konkurrenskraftiga produkter.

 

Statlig inblandning i näringslivet kan och bör ifrågasättas. Innovationslusten och entreprenörsandan hyllas ständigt och jämt av de flesta politiska partier, även av de med ideologiska betänkligheter. Att försöka bromsa entusiasmen med vinsttak ser inte ut som en hållbar idé. Det är svårt för de flesta att förneka sambandet mellan arbete och välstånd.

 

Det går bra för Göteborgsregionen och för Halland. Befolkningen ökar och i Göteborgs stad beräknas det bli 150 000 fler invånare till 2035. Västlänken är en viktig del i planeringen, den räknas som Nordens största stadsutvecklingsprojekt, läs mer på sidan 22. Förra året ökade Kungsbacka kommun med 1 298 personer och vi är nu 80 442 invånare, eller konsumenter om man så vill. En gynnsam plattform för olika verksamheter.

 

I en tid när samhället är i gungning och tryggheten utmanas är det hög tid att rikta ljuset mot alla företag som sliter för att öka, inte bara sin vinstnivå utan också sin verksamhet och därigenom sin roll som samhällsbärare. Just det sistnämnda borde belysas och hyllas mer. Det är i allas intresse att företagen kan anställa ännu fler, ta emot praktikanter från skolor, lära upp lärlingar, språkträna utlandsfödda och mycket mer.

 

En kommun som underlättar för företagens framgångar ökar förutsättningar och livskvalitet även inom andra områden.

 

För denna insats kommer förhoppningsvis alla att bli rikligt belönade i en kommun som växer så det knakar. Ett win-win-win för invånare-företag-samhälle.

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Parkeringstiden sänks från två timmar till en i innerstaden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se