Vädret idag
Mestadels molnigt
6°C
Prognos april 23, 2018
dag
Regn
12°C
 

Medaljregn över Kungsbacka i USM

Det blev en lyckad helg för Kungsbacka Brottarklubb, när ungdoms-SM gick av stapeln i Sundsvall. Både Alexander Johansson och Emelie Silverin gick till final efter lördagens matcher, och blev svenska mästare.

 

(Foto: Fredrik Silverin)

 

BROTTNING. – Det känns jättebra, nu ska vi fira med sushi. Pappa lovade att bjuda hela klubben om jag vann, säger en glad Emelie Silverin efter tävlingen.

Men det var nära att hon fick åka hem utan sushi. Ett par veckor innan mästerskapet blev hon sjuk och har haft en tuff uppladdning. Redan på lördagens tävlingspass kände hon att kroppen inte orkade. Hon berättar att hon kände sig nervös och stressad, men att hon ändå tog sig till final.

I guldstriden låg hon under med tio sekunder kvar på klockan.

– Jag fick panik och tänkte att nu måste jag blåsa på. Det var bara att köra för jag måste ha poäng, och jag tänkte att vila får jag göra när det är slut. Så jag kopplade upp henne och krokade så att hon ramlade och det var det som avgjorde, berättar hon.

 

Det blev Kungsbackas första USM-guld på 29 år. För Alexander Johansson var formen i topp inför finalen, och som rankad etta gjorde han ingen besviken.

– Jag hade mycket adrenalin i kroppen inför finalen, jag var så taggad och ville bara ut och brottas direkt, berättar han.

Hans motståndare tog ledningen i guldstriden, men de sista tio sekunderna fick han honom på rygg på mattan och då var det avgjort.

Kungsbacka Brottarklubb har en skylt uppe på väggen med ett namn och texten USM-guld 1989, en skylt som Alexander Johansson haft ögonen på ett tag.

– Det är dags att byta ut den nu, säger han med ett leende.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

TYCK TILL:

Kungsmässan ska få fler butiker och restauranger - överlever innerstaden?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se