Vädret idag
Klart
12°C
Prognos september 21, 2018
dag
Åskstorm
19°C
 

  Mary´s house poppar upp inför julen

  Mary´s house är tillbaka i innerstaden. Under november och december återuppstår inredningsbutiken i form av en julpop-up butik på Kyrkogatan.

  – Vi har satsat på att det ska vara en fröjd för alla sinnen att komma till oss. En totalupplevelse, säger Susann Edman som driver butiken tillsammans med maken Pär.

   

  I början av året stängde paret den omtyckta butiken på Västergatan efter sex och ett halvt år. Läget var för tufft och inbjöd inte till så många spontanbesök.

  – Vi upplevde att det en populär butik men det behövs att folk kommer förbi. Vi ville fortsätta vara verksamma och när vi fick möjlighet att hyra denna lokalen bestämde vi oss för att se hur det känns vara verksamma i ett annat läge i innerstaden. Här finns också en inredningsbutik mittemot, säger Susann Edman.

   

  Från början hade de även planer för att starta en nätbutik men bestämde sig istället för att bli riktigt bra på pop up-butiker och fortsättningsvis vara verksamma i projekt.

  – Nu gör vi två bra satsningar under året istället, under kortare period, en på sommaren och en under jul. Däremellan letar vi spännande föremål.

   

  Under några år har de drivit en sommarbutik på Tjolöholms slott, bortsett från förra året när magasinet renoverades.

  – Det är väldigt roligt att vara där och vi fick bra respons i somras. I butiken på Tjolöholm har vi haft 20 procent nya och 80 procent gamla saker till försäljning. På Kyrkogatan blir det tvärtom, det blir mest nytt. Vi har varit på mässa och verkligen jagat spännande belysning till exempel. Det är något vi har satsat mycket på, ljusslingor i olika former. Det är mörkt på jul så ljus är väldigt viktigt, säger Susann Edman som ser fram emot att komma tillbaka till innerstaden och få träffa alla gamla kunder igen.

  – Vi har konstaterat att julen är en stark period för oss och att vi är duktiga på att skylta upp och göra det attraktivt. Vi har förstått att många har väntat på att vi ska göra en inspirerande  julskyltning.

  Julpop up-butiken på Kyrkogatan har öppet under november och december.

  – Detta är ett första äventyr så får vi se sedan, säger Susann Edman.

   

  bildtext: Poppar upp. Susann och Pär Edman är tillbaka i innerstaden med Mary´s house som en jul pop-up-butik på Kyrkogatan.”Vi vill att kunderna ska kunna hitta saker här som inte finns någon annanstans, säger de.

  Foto: Christina Nordwall

  Christina Nordwall
  Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Fredag 21 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

   Lördag 22 september

   kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

   kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

   kl 11–15...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!