Vädret idag
Mestadels soligt
14°C
Prognos juni 22, 2018
dag
Mestadels molnigt
17°C
 

Mary´s house poppar upp inför julen

Mary´s house är tillbaka i innerstaden. Under november och december återuppstår inredningsbutiken i form av en julpop-up butik på Kyrkogatan.

– Vi har satsat på att det ska vara en fröjd för alla sinnen att komma till oss. En totalupplevelse, säger Susann Edman som driver butiken tillsammans med maken Pär.

 

I början av året stängde paret den omtyckta butiken på Västergatan efter sex och ett halvt år. Läget var för tufft och inbjöd inte till så många spontanbesök.

– Vi upplevde att det en populär butik men det behövs att folk kommer förbi. Vi ville fortsätta vara verksamma och när vi fick möjlighet att hyra denna lokalen bestämde vi oss för att se hur det känns vara verksamma i ett annat läge i innerstaden. Här finns också en inredningsbutik mittemot, säger Susann Edman.

 

Från början hade de även planer för att starta en nätbutik men bestämde sig istället för att bli riktigt bra på pop up-butiker och fortsättningsvis vara verksamma i projekt.

– Nu gör vi två bra satsningar under året istället, under kortare period, en på sommaren och en under jul. Däremellan letar vi spännande föremål.

 

Under några år har de drivit en sommarbutik på Tjolöholms slott, bortsett från förra året när magasinet renoverades.

– Det är väldigt roligt att vara där och vi fick bra respons i somras. I butiken på Tjolöholm har vi haft 20 procent nya och 80 procent gamla saker till försäljning. På Kyrkogatan blir det tvärtom, det blir mest nytt. Vi har varit på mässa och verkligen jagat spännande belysning till exempel. Det är något vi har satsat mycket på, ljusslingor i olika former. Det är mörkt på jul så ljus är väldigt viktigt, säger Susann Edman som ser fram emot att komma tillbaka till innerstaden och få träffa alla gamla kunder igen.

– Vi har konstaterat att julen är en stark period för oss och att vi är duktiga på att skylta upp och göra det attraktivt. Vi har förstått att många har väntat på att vi ska göra en inspirerande  julskyltning.

Julpop up-butiken på Kyrkogatan har öppet under november och december.

– Detta är ett första äventyr så får vi se sedan, säger Susann Edman.

 

bildtext: Poppar upp. Susann och Pär Edman är tillbaka i innerstaden med Mary´s house som en jul pop-up-butik på Kyrkogatan.”Vi vill att kunderna ska kunna hitta saker här som inte finns någon annanstans, säger de.

Foto: Christina Nordwall

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!