Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos januari 22, 2018
dag
Kastbyar
1°C
 

Märklig domarinsats i finalen Aranäs – Drott

DM-final damer (Halland)

Drott - Aranäs 25 - 23, (19 - 19, 8 - 7, 4 - 4) 

 

Årets Halländska DM-final för damer mellan Aranäs och Drott i Halmstad blev en mycket märklig tillställning där det mesta kretsade kring domarduon i en för övrigt just match.

 

- Jag vill absolut inte klaga på domarna men tycker det är mest synd om våra tjejer som blir så orättvist bedömda av domare som inte är kvalificerade på denna nivå, säger Aranäs tränare Magnus Ferdinandsson. 

 

Det blev en match med stor dramatik då man fick tillgripa två förlängningar och sedan straffar då det stod 23-23 efter förlängningarna. Det var straffar som avgjorde till Drotts fördel.

 

I den justa matchen åkte Aranäs på sju utvisningar medan Drott klarade sig helt och hållet från utvisningar. Dessutom tilldömdes Drott fem straffar, medan däremot Aranäs inte fick någon straff med sig. 

 

Aranäs presenterade två nya spelare i DM-finalen i går. Det var Mathilda Rosblad 21 från Lysekil som moderförening men har även spelat i RP och nu senast Trollhättan.

 

Samt Julia Karlsson 22 från Baltichov som har spelat i sin moderklubb hela livet men har nu valt att ta steget att byta klubb och miljö för sin fortsatta utveckling.

 

Hur var matchen?

- Vi spelade ett bra försvarsspel matchen igenom sen hade vi bra sekvenser i anfallsspelet men missade lite för mycket bra lägen, säger Magnus. Sedan är vi rejält nertränade men det bör ju alla lag vara vid den här tiden.
 
julia-k
 Julia Karlsson debuterade för Aranäs
matilda-r
Mathilda Rosblad debuterade för Aranäs
Bengt Karlsson
Sportreporter bengt.karlsson@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Åke Andersson
    maj 19th, 2017 14:42

    Synd att Aranäs lägger fokus på domaren, som i mitt tycke gjorde en superb match.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

 

MÅNDAG 22 JANUARI 

20.00. Välkomna till en rafflande innebandymatch där Lindome IBKs herrar div2 möter Guldheden i Almåshallen. Fiket är öppet!

 

LÖRDAG 27 JANUARI 

10.00. Masters-DM i Kungsbacka simhall mellan 10-14. Kom och se simmare i åldersklasser från 25 år och uppåt göra upp om distriktsmästartitlarna!

 

LÖRDAG 27 JANUARI 

16.45. Välkommen till vårens första hemmamatch för Sandö IBK i Div 2:2. Matchen...

Läs Mer

TYCK TILL:

Ett mässlingfall hittat i Kungsbacka. Är du rädd för att bli smittad?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera