Vädret idag
Soligt
19°C
Prognos maj 27, 2017
dag
Mestadels soligt
21°C
 

Märklig domarinsats i finalen Aranäs – Drott

DM-final damer (Halland)

Drott - Aranäs 25 - 23, (19 - 19, 8 - 7, 4 - 4) 

 

Årets Halländska DM-final för damer mellan Aranäs och Drott i Halmstad blev en mycket märklig tillställning där det mesta kretsade kring domarduon i en för övrigt just match.

 

- Jag vill absolut inte klaga på domarna men tycker det är mest synd om våra tjejer som blir så orättvist bedömda av domare som inte är kvalificerade på denna nivå, säger Aranäs tränare Magnus Ferdinandsson. 

 

Det blev en match med stor dramatik då man fick tillgripa två förlängningar och sedan straffar då det stod 23-23 efter förlängningarna. Det var straffar som avgjorde till Drotts fördel.

 

I den justa matchen åkte Aranäs på sju utvisningar medan Drott klarade sig helt och hållet från utvisningar. Dessutom tilldömdes Drott fem straffar, medan däremot Aranäs inte fick någon straff med sig. 

 

Aranäs presenterade två nya spelare i DM-finalen i går. Det var Mathilda Rosblad 21 från Lysekil som moderförening men har även spelat i RP och nu senast Trollhättan.

 

Samt Julia Karlsson 22 från Baltichov som har spelat i sin moderklubb hela livet men har nu valt att ta steget att byta klubb och miljö för sin fortsatta utveckling.

 

Hur var matchen?

- Vi spelade ett bra försvarsspel matchen igenom sen hade vi bra sekvenser i anfallsspelet men missade lite för mycket bra lägen, säger Magnus. Sedan är vi rejält nertränade men det bör ju alla lag vara vid den här tiden.
 
julia-k
 Julia Karlsson debuterade för Aranäs
matilda-r
Mathilda Rosblad debuterade för Aranäs
Bengt Karlsson
-- Klicka på F facebook här eller T - twitter för att komma till mina sidor --- Sportchef/reporter och webbredaktör för sporten. Startade och administrerar Lokaltipset.

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. Åke Andersson
  maj 19th, 2017 14:42

  Synd att Aranäs lägger fokus på domaren, som i mitt tycke gjorde en superb match.

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

Polisen kollar tryggheten just nu. Vågar du gå ut på kvällen där du bor?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

 • Sara

  Här i ett villakvarter är rädslan för att bli överraskad av en stor älg större än rädslan att bli överfallen. På tidigare adresser gick jag dock sällan ut efter det blev mörkt de senaste åren pga alla överfall som skedde

 • Kommentera

  DET HÄNDERMer >>

  Lämna ditt bidrag till Det händer här!

  Tisdag 23 maj

  kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. Öppen verksamhet för barn och föräldrar. 

  kl 10–14.30 Gällinge träffpunkt: mötesplats för seniorer i Gällinge församlingshem.

  Kl 12 Sång till lunch ”Den lustiga våren” i Släps kyrka. Åsa Winald, sopran och Björn Johansson, flygel. Musik av bland annat Nordqvist, Rangström, Sibelius, Peterson-Berger. Därefter lunch...

  Läs Mer