Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos februari 21, 2018
dag
Kastbyar
1°C
 

Maria Åkerberg prisad igen

Framgångarna fortsätter för Maria Åkerberg och Dermanord i Frillesås. Förra året utsåg Svenskt Näringsliv henne till Hallands mest företagsamma människa. Den nya utmärkelsen är Årets Företagare i Västra Götaland. I oktober tävlar hon i riksfinalen.

 

Maria Åkerberg fick på torsdagen ta emot utmärkelsen på residenset i Göteborg av organisationen Företagarna och tf landshövding Lisbeth Schultze.

 

– Det känns helt underbart att få den här utmärkelsen! Gör det du tror på och ge dig aldrig är mitt motto, säger Maria Åkerberg i ett pressmeddelande.

 

Dermanord, med sina 25 anställda, har sedan starten 1995 legat i framkant när det gäller tillverkning och försäljning av ekologisk hudvård.

Men hur kan hon vinna både i Halland och Västra Götaland? Jo, förklaringen är att Kungsbacka ingår i Företagarnas Västragötalandsregion, medan Svenskt Näringliv håller samman Halland.

 

Vinnarmotivering:
Årets Företagare är en sann entreprenör som, för drygt två decennier sedan, totalt bytte bransch för att satsa på sitt stora intresse. Med medmänsklighet och omtanke om vår miljö har hon byggt upp ett starkt företag med mycket god lönsamhet. Hon har målmedvetet följt sin övertygelse och utvecklar produkter som ligger i framkant, både ur ett tekniskt- och ur ett hållbarhetsperspektiv. Med sin filosofi uppmanar hon till medveten konsumtion och erbjuder helt naturliga produkter med ekologiskt innehåll. 

 

Den 13 oktober kommer Årets företagare Sverige att koras i Stockholms Stadshus.

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kommer du att vara på plats för att heja fram Frillesås BK på lördag?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 20 februari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9-15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille.

kl 12 Orgel till lunch i Släps kyrka. Konsertorganist Gustav Jannert spelar bland annat Bach, Mozart och Brahms. Därefter lunch...

Läs Mer