Det har varit en tung start på vårserien för Hanhals Kings. Efter två förluster lyckades laget ta hem segern mot Grästorp och få upp hoppet om att de kommit på rätt köl igen.


Men i helgens hemmamatch mot Tyringe var det inte mycket som stämde.


 


ISHOCKEY: HOCKEYETTAN


Hanhals Kings – Tyringe SoSS 2–5 (0–1, 1–4, 1–0)– Vårt spel haltar mycket, särskilt spelet utan puck. Jag ser inget självförtroende och vi vinner lite närkamper, säger Hanhalstränaren Niclas Högberg missnöjt.


Första perioden förlorade Hanhals många situationer i både anfall och försvarszon. Något som gav ett individuellt skickligt lag som Tyringe mycket energi. I den andra perioden gjorde Kristoffer Wikner visserligen Hanhals första mål, men Tyringe fick också in fyra mål i kassen bakom Fredrik Bergvik.– Vi har gjort tvärtom mot vad vi har sagt. Vi trycker på men vi är inte riktigt med. De senaste sju, åtta perioderna har sett likadana ut egentligen. Vi skyddar inte pucken, vi får lite tid i anfallszon och förlorar enkla puckar, fortsätter Högberg och menar att det blir en lång väg att åka som sliter på spelarna.


En av anledningarna till den tunga uppförsbacken som Hanhals hamnat i, är enligt Hanhalstränaren att spelarna har dåligt fokus på här och nu i spelet. Det dribblas när det ska passas och vice versa. Något som har vridit om lagets timing.


– Vi måste se till att göra jobbet utan puck, som att vinna närkamper, krympa ytor och se till att de får det svårt. Vi jagar framgång utan att gå tillbaka till grunderna, säger han.Hanhalsbacken Anton Sjöstrand instämmer i att det har varit en mardrömsstart, och säger att laget har varit ofokuserat och haft fel inställning.


– I den här serien slår alla lagen alla och då gäller det att vara med från start. Men vi går ut lite halvmjäkigt och jobbar inte klart situationerna, säger han.


Matchen mot Tyringe blev ett kvitto på vad som händer när en tummar på grunderna menar han, och då kommer förlusten.Trots det tycker Sjöstrand att laget är ett kollektiv som hjälper och peppar varandra när det blir tufft. Nu måste de åka av sig matchen och sedan gå tillbaka till grunderna för att kunna vända trenden.


– Vi måste spela vårt spel och jobba hårt. Vi har en längre väg upp nu men det är åtta matcher kvar. Vissa blir nervös och kramar klubban hårdare men andra glömmer matchen när de lämnar ishallen, säger Sjöstrand som är övertygad om att Hanhals Kings är tillbaka på banan redan på tisdag, efter söndagens uppvaknande.Matchfakta:


Hanhals Kings – Tyringe SoSS 2–5 (0–1, 1–4, 1–0)


0–1 (18.15), 0–2 (24.38), 1–2 (32.14) Kristoffer Wikner, 1–3 (34.20), 1–4 (35.10), 1–5 (39.11), 2–5 (41.02) Hampus Melén