Vädret idag
Delvis soligt
22°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Många viltolyckor i veckan

Många viltolyckor med både älg, rådjur och vildsvin inblandade har den gångna veckan inrapporterats till polisen.

Senast på torsdagskvällen inträffade flera olyckor på olika adresser i kommunen.

 

Två rådjursolyckor på Annebergsvägen anmäldes strax efter varandra vid 19-tiden till polisen. Även på Östra Särövägen i Släp inträffade vid 20-tiden en rådjursolycka och senare, natten mot fredag fick polisen klockan 01.37 larm om en älg som sprang omkring på Arendalsvägen i Hede. I det senare fallet skedde dock ingen olycka.

Värre gick det för den älg som tidigare i veckan blev påkörd av en personbil på Göteborgsvägen. Olyckan inträffade strax efter klockan 01 natten mot tisdag mellan Anneberg och Hede. Ingen person skadades allvarligt vid olyckan, men älgen fick avlivas på plats.

– Det är över huvud taget mycket viltolyckor just nu. Jag har flera anmälningar från adresser i stort sett över hela Kungsbacka. Mycket utåt Onsala där det var en vildsvinsolycka vid Klockaregården vid 23-tiden i tisdags, men även söderut där det också smällde vid 07-tiden på tisdagsmorgonen i höjd med Hanhals, säger Staffan Lingstedt, stationsinspektör vid Kungsbackapolisen.

Polisen uppmanar därför till extra försiktighet, speciellt vid gryning och skymning då många djur är som mest aktiva och rörliga samtidigt som många trafikanter är på väg till eller från arbetet, skjutsar barn till olika aktiviteter eller är på väg till egna fritidsaktiviteter.

Camilla Moestedt
Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!