Vädret idag
Soligt
23°C
Prognos maj 24, 2018
dag
Soligt
25°C
 

Många reaktioner på Kustpromenaden

Det sågas, spikas och kluras för fullt nedanför folkhögskolan i Åsa. Kustpromenaden har hunnit en bra bit på väg och arbetet väcker mycket uppmärksamhet – mest positiv.

 

Som Norra Halland tidigare kunnat berätta har entusiasterna i Åsa fått EU-pengar och kommunens stöd för att bygga en promenad längs vattnet i Åsa. För ett par månader sedan började bygget där ett dussin hyfsat hantverkskunniga pensionärer under ledning av eldsjälarna Leif Blomkvist och Lars Ranäng meter för meter arbetar sig fram över klipporna.

– Vi har kört ut 139 ton grus till den första delen. Sen ska vi kanta stigen med matjord för att det ska bli växter som håller gruset på plats, säger Lars Ranäng.

Nu är de inne i det mer komplicerade men roliga bygget över klippavsatserna nedan för folkhögskolan. Varje del kräver kreativitet.

– En av byggarna berättade att han tycker att livet blivit roligare igen. Nu ligger han på kvällarna och funderar ut lösningar på olika byggproblem, berättar Lars Ranäng.

De har fått många redaktioner från åsabor, mest positiva, även om det finns en och annan som reagerar över det man menar är ett ingrepp i naturen.

Träspångarna är kraftiga med höga räcken, och sticker onekligen av.

– Vi är tvungna att ha så höga räcken, vi vågar inte ta ansvar för om någon skulle trilla ner. Och att det är breda steg beror på att vi vill att barnvagnar ska ha möjlighet att ta sig fram.

Sträckan från Kuggaviken förbi Vita Sand ska vara klar i september. Då ska det även finnas en bred trappa upp till folkhögskolan där det planeras en skulpturpark i anslutning.

Söderut är det för närvarande stopp – markägarna säger nej.

Inte heller i Skytteviken norr om Vita Sand är det helt klart ännu. Däremot runt nästa udde påbörjas snart projektet vid Bråtaviken bort till naturreservatet.

– Det handlar det om grusstigar och att bygga en ny bro.

Lisbeth och Arne Kårmark bor på Klapperstensvägen vid Bråtaviken är just på besök för att se hur bygget framskrider och har bara gott att säga.

– Det är ju bra att få vår stig förbättrad!

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 22 maj

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

Kl 12 Flöjt/Orgel till lunch med Maria Blåberg & Lasse Nordung i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

kl 13–16 Öppen förskola i Onsala församlingshem. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på...

Läs Mer