Vädret idag
Molnigt
10°C
Prognos oktober 22, 2017
dag
Regn
11°C
 

  Många reaktioner på Kustpromenaden

  Det sågas, spikas och kluras för fullt nedanför folkhögskolan i Åsa. Kustpromenaden har hunnit en bra bit på väg och arbetet väcker mycket uppmärksamhet – mest positiv.

   

  Som Norra Halland tidigare kunnat berätta har entusiasterna i Åsa fått EU-pengar och kommunens stöd för att bygga en promenad längs vattnet i Åsa. För ett par månader sedan började bygget där ett dussin hyfsat hantverkskunniga pensionärer under ledning av eldsjälarna Leif Blomkvist och Lars Ranäng meter för meter arbetar sig fram över klipporna.

  – Vi har kört ut 139 ton grus till den första delen. Sen ska vi kanta stigen med matjord för att det ska bli växter som håller gruset på plats, säger Lars Ranäng.

  Nu är de inne i det mer komplicerade men roliga bygget över klippavsatserna nedan för folkhögskolan. Varje del kräver kreativitet.

  – En av byggarna berättade att han tycker att livet blivit roligare igen. Nu ligger han på kvällarna och funderar ut lösningar på olika byggproblem, berättar Lars Ranäng.

  De har fått många redaktioner från åsabor, mest positiva, även om det finns en och annan som reagerar över det man menar är ett ingrepp i naturen.

  Träspångarna är kraftiga med höga räcken, och sticker onekligen av.

  – Vi är tvungna att ha så höga räcken, vi vågar inte ta ansvar för om någon skulle trilla ner. Och att det är breda steg beror på att vi vill att barnvagnar ska ha möjlighet att ta sig fram.

  Sträckan från Kuggaviken förbi Vita Sand ska vara klar i september. Då ska det även finnas en bred trappa upp till folkhögskolan där det planeras en skulpturpark i anslutning.

  Söderut är det för närvarande stopp – markägarna säger nej.

  Inte heller i Skytteviken norr om Vita Sand är det helt klart ännu. Däremot runt nästa udde påbörjas snart projektet vid Bråtaviken bort till naturreservatet.

  – Det handlar det om grusstigar och att bygga en ny bro.

  Lisbeth och Arne Kårmark bor på Klapperstensvägen vid Bråtaviken är just på besök för att se hur bygget framskrider och har bara gott att säga.

  – Det är ju bra att få vår stig förbättrad!

  Kristian Alm
  Reporter 0300- 52 13 66

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   Vilka vinterdäck föredrar du?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 20 oktober

   kl 7.30-09.30 Filmfrukost i Facklan. Tema: inre hållbarhet. 

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren. För barn 2–4 år kl 9–9.45 (småsyskon är välkomna), för barn 1–2 år kl 10–10.45, för barn 6–12 månader kl 11–11.30, för barn 0–6 månader kl  11.30–12.

   kl...

   Läs Mer