Vädret idag
Klart
17°C
Prognos augusti 16, 2017
dag
Mestadels soligt
19°C
 

Många reaktioner på Kustpromenaden

Det sågas, spikas och kluras för fullt nedanför folkhögskolan i Åsa. Kustpromenaden har hunnit en bra bit på väg och arbetet väcker mycket uppmärksamhet – mest positiv.

 

Som Norra Halland tidigare kunnat berätta har entusiasterna i Åsa fått EU-pengar och kommunens stöd för att bygga en promenad längs vattnet i Åsa. För ett par månader sedan började bygget där ett dussin hyfsat hantverkskunniga pensionärer under ledning av eldsjälarna Leif Blomkvist och Lars Ranäng meter för meter arbetar sig fram över klipporna.

– Vi har kört ut 139 ton grus till den första delen. Sen ska vi kanta stigen med matjord för att det ska bli växter som håller gruset på plats, säger Lars Ranäng.

Nu är de inne i det mer komplicerade men roliga bygget över klippavsatserna nedan för folkhögskolan. Varje del kräver kreativitet.

– En av byggarna berättade att han tycker att livet blivit roligare igen. Nu ligger han på kvällarna och funderar ut lösningar på olika byggproblem, berättar Lars Ranäng.

De har fått många redaktioner från åsabor, mest positiva, även om det finns en och annan som reagerar över det man menar är ett ingrepp i naturen.

Träspångarna är kraftiga med höga räcken, och sticker onekligen av.

– Vi är tvungna att ha så höga räcken, vi vågar inte ta ansvar för om någon skulle trilla ner. Och att det är breda steg beror på att vi vill att barnvagnar ska ha möjlighet att ta sig fram.

Sträckan från Kuggaviken förbi Vita Sand ska vara klar i september. Då ska det även finnas en bred trappa upp till folkhögskolan där det planeras en skulpturpark i anslutning.

Söderut är det för närvarande stopp – markägarna säger nej.

Inte heller i Skytteviken norr om Vita Sand är det helt klart ännu. Däremot runt nästa udde påbörjas snart projektet vid Bråtaviken bort till naturreservatet.

– Det handlar det om grusstigar och att bygga en ny bro.

Lisbeth och Arne Kårmark bor på Klapperstensvägen vid Bråtaviken är just på besök för att se hur bygget framskrider och har bara gott att säga.

– Det är ju bra att få vår stig förbättrad!

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

ANNONS

TYCK TILL:

Ska rökare som slänger fimpen på marken bötfällas?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERMer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

 

Tisdag 15 augusti

Kl 12-13.30 Lunchbön och tisdagsträff i Varlakyrkan.

Kl 13.30–15.30 Kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.

Kl 15 ”Utsikt och vidgade vyer”. Guidning vid Naturum Fjärås Bräcka.

Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Onsala församlingshem (oavsett väder). Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 16 augusti

Kl 15 ”En gruslig...

Läs Mer