Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Magnus gav övergiven sköldpadda nytt hem

Det hann inte bli någon fångst för Magnus Pettersson på helgens fisketur. Däremot ett lite ovanligt fynd efter att en övergiven sköldpadda kommit krypande i vassen. Nu har sköldpaddan fått flytta in hos Magnus i väntan på att ägaren ska höra av sig.

 

Magnus Pettersson, 42, hade i lördags precis ställt sig och fiskat i Kungsbackaån, nära ishallen, när han upptäckte att någonting rörde sig i vassen.

– Jag tänkte att det var en orm eller en groda, men när jag gick fram såg jag till min förvåning att det var en sköldpadda.

 

Efter att ha sökt information på nätet och rådfrågat sin son kunde Magnus Pettersson konstatera att det handlar om en Reeves kärrsköldpadda, en av de vanligaste att ha som husdjur i Sverige. Naturligt återfinns den i tempererade områden i Kina, Korea och Taiwan.

– Det är alldeles för kallt vatten i ån för att den ska klara sig där, så jag bestämde mig för att ta med den hem. Jag plockade upp den, virade försiktigt in den i håven och tog med den i bilen.

Efter att ha fått en dusch fick sköldpaddan tillbringa första natten i en balja med vatten i huset i Fjärås.

 

Magnus Pettersson hade sedan tidigare planerat att köpa ett akvarium, och i söndags gjorde han slag i saken:

– Den här stackaren kan ju inte leva i en balja utan måste ha mycket vatten, så jag slog till och köpte ett 200 liters akvarium. Nu har vi hämtat sten och grus och fyllt upp akvariet. Och eftersom jag är fiskare hade jag lite bete kvar i frysen.

Har du hunnit ge sköldpaddan något namn?

– Ja, eftersom han luktade så pass mycket av lera och smuts så fick det bli Stinky.

 

Utan att lyckas har Magnus Pettersson försökt att få tag på Stinkys ägare, bland annat via sociala medier.

– Jag misstänker att det är någon som har dumpat den, så det lutar åt att han blir kvar här. Man hör hur han kravlar runt, och andas och fnyser lite där inne. Han är ganska charmig faktiskt.

 

Foto: Privat

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!