Vädret idag
Soligt
23°C
Prognos maj 26, 2018
dag
Moln ibland
24°C
 

Löftadalen utspelade i DM

Båda lagen hade förlorat den första DM-matchen och det blev ett spel om att vinna eller försvinna. Åsa IF tog tidigt över matchen mot Löftadalens IF och tog hem gruppspelsderbyt.

 

FOTBOLL: DM

Åsa IF – Löftadalens IF 2–0 (2–0)

 

Det sprakade om snön som byggts upp som vallar runt konstgräsplanen, när den värmdes upp av solen. Det gick nästan att luras att våren nalkades. Åsa IF var på hemmaplan och gästades av Löftadalens IF i DM-gruppspelsderby. Men spelet var betydligt svalare än vädret.

Båda lagen förlorade sina första matcher och var revanschsugna. Åsa var det lag som tidigt tog över matchen och kunde göra 2–0 i 40:e minuten, i form av Raissa Lulendo.

I den andra halvleken var det mycket spel på en planhalva, men trots många målchanser stannade resultatet på 2–0 när matchen var över.

 

– De var helt klart vassare och styrde matchen helt, säger Löftadalens spelare Tobias Fekete efter matchen.

– Men detta var ändå vår bästa insats hittills tycker jag. Vi testar ett nytt spelsystem och det tar ett tag innan allt klaffar. Men det går åt rätt håll, svarar lagkamraten John Gerhardsson.

Två raka förluster gör att Löftadalen förlorat sin chans att spela sig vidare i DM. Men matcherna ses också som bra träningstillfällen och siktet är inställt på det kommande seriespelet. Precis som Löftadalen har också Åsa haft problem med inställda träningstillfällen på grund av snön. Något som har påverkat möjligheterna att spela upp sig, även om de fått ägna sig åt andra aktiviteter.

 

– Vi har fått spela innebandy när träningen snöat bort. Vi har egentligen inte haft något träningstillfälle sedan förlusten, men mycket sitter i huvudet, säger Åsatränaren Thorbjörn Svensson och anser att hemmalaget spelade bra, framför allt den första halvleken då laget var spetsiga framåt.

Åsa IF behövde vinsten mot Löftadalen för att ha en chans att ta sig vidare. Nästa match blir mot Särö på torsdag. Som ny tränare för herrlaget passade Thorbjörn Svensson på att testa nya sätt att spela på, och vill gärna se DM-matcherna som både tävling och träning.

– Man måste våga testa och använda alla spelarna, säger han.

 

 

 

Matchfakta:

Åsa IF – Löftadalens IF 2–0 (2–0)

Målskyttar, Åsa IF: Karl Johansson, Raissa Lulendo

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

 

LÖRDAG 26 MAJ

13.00. Onsala BK - Bredaryd Lanna IK, Div 3 Sydvästra Götaland, Herrar. Rydets IP

 

LÖRDAG 26 MAJ

15.00. IFK Fjärås herr A - IF Leikin, Div 4 Halland, Ögärdets IP

 

SÖNDAG 27 MAJ 

18.00. IFK Fjärås Dam - Landvetter IF 2003, Div 2 Västra Götaland, Ögärdets IP

 

HELGEN 2–3 JUNI 

08.30. Den 2–3 juni arrangeras Tölöcupen på Tölö IF:s hemmaplan Hamravallen. I dagsläget är det 170 lag...

Läs Mer

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera