Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Lex Maria-anmälan efter hjärnblödning

Hanteringen av en patient som kom till akuten i Varberg med en hjärnblödning kan ha inneburit att intensivvårdsbehandling på Sahlgrenska inte sattes in så snabbt som det hade behövts.

Därför lex Maria-anmäler Region Halland nu händelsen.

Patienten kom till akuten med ett ”rädda hjärnan-larm”. Det innebär bland annat att man omedelbart ska göra en röntgenundersökning av hjärnan. Denna gjordes, och det visade sig att patienten drabbats av en hjärnblödning.

Efter kontakt med neurokirurgen på Sahlgrenska universitetssjukhuset, las patienten in på en vårdavdelning i Varberg. När patienten blev sämre, gjordes en ny röntgen och det visade sig att hjärnblödningen hade blivit större. Patienten flyttades då till intensivvårdsavdelning och opererades vid neurokirurgen på Sahlgrenska.

– Bedömningen är att denna patient redan från början borde vårdats på intensivvårdsavdelningen, eller åtminstone tagits till intensivvårdsavdelning efter de första timmarnas försämring på vårdavdelningen, säger Sonny Ederberg, chefläkare på Hallands sjukhus i ett pressmeddelande.

Patienten har nu lämnat sjukhuset och man vet inte om återhämtningen blivit bättre om intensivvård hade satts in från början.

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!