Vädret idag
Molnigt
3°C
Prognos december 14, 2017
dag
Skurar
3°C
 

Lerkilsfallet gav regeländring

I en avgörande match lämnade Lerkils IF in en protest mot att domaren var släkt med en av spelarna. Protesten avslogs för att klubben inte aviserat att de skulle protestera innan matchen. Fallet har nu inneburit en regeländring.

 

FOTBOLL. Det var ett upprört Lerkils IF efter matchen mot Snöstorp Nyhem FF i avslutningsomgången. Lerkils IF missade en uppflyttning med minsta marginal och efteråt handlade mycket om en av domarna. Det kom fram att han hade ett släktskap till en av hemmaspelarna, vilket gjorde att Lerkil lämnade in en protest.

 

Protesten fick ingen verkan, då reglerna var skrivna att klubben innan matchstart måste meddela att de skulle lämna in en protest. Vid representantskapsmötet beslutades att göra ett tillägg i paragrafen om det som rör spelplanen och domaren.

– Man kan nu ta upp en anmälan om det finns särskilda skäl, även om det inte är tillsagt före. Det finns saker man inte kan veta innan, det skulle exempelvis kunna vara att man tio minuter in i matchen märker att domaren är berusad, säger Gerhard Sager, tävlingskommitténs ordförande.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsMer >>

 

LÖRDAG 3 OCH SÖNDAG 4 FEBRUARI

09.00. Under helgen 3 och 4 februari står Kungsbacka fäktklubb värd för Kungsbacka masters i Aranäshallen. Tävlingarna pågår hela dagarna. Alla intresserade är välkomna att titta på!

 

MÅNDAG 12 FEBRUARI

17.30. Under fem dagar kl 17:30-18:30 får du lära dig grunderna i fäktning med värja. All fäktutrustning lånas på fäktklubben. Avgift tillkommer. Välkommen med din...

Läs Mer

TYCK TILL:

Vargen är här – otäckt eller kul?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera