Vädret idag
Molnigt
-5°C
Prognos februari 25, 2018
dag
Molnigt
-4°C
 

Lerkilsfallet gav regeländring

I en avgörande match lämnade Lerkils IF in en protest mot att domaren var släkt med en av spelarna. Protesten avslogs för att klubben inte aviserat att de skulle protestera innan matchen. Fallet har nu inneburit en regeländring.

 

FOTBOLL. Det var ett upprört Lerkils IF efter matchen mot Snöstorp Nyhem FF i avslutningsomgången. Lerkils IF missade en uppflyttning med minsta marginal och efteråt handlade mycket om en av domarna. Det kom fram att han hade ett släktskap till en av hemmaspelarna, vilket gjorde att Lerkil lämnade in en protest.

 

Protesten fick ingen verkan, då reglerna var skrivna att klubben innan matchstart måste meddela att de skulle lämna in en protest. Vid representantskapsmötet beslutades att göra ett tillägg i paragrafen om det som rör spelplanen och domaren.

– Man kan nu ta upp en anmälan om det finns särskilda skäl, även om det inte är tillsagt före. Det finns saker man inte kan veta innan, det skulle exempelvis kunna vara att man tio minuter in i matchen märker att domaren är berusad, säger Gerhard Sager, tävlingskommitténs ordförande.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

Volleybollklubben Westans damlag möter Gislaved VBK B i div 2 västra. Plats: Fjärås Idrottshall. Välkomna!

 

LÖRDAG 24 FEBRUARI 

14.00. Lindome IBKs allsvenska damlag IBF Linköping 14:00 i Almåshallen. Kl 16:30 är det herrarna Div2 tur att möta Landvetter. Kafeterian är öppen. Välkomna!

 

LÖRDAG 24 FEBRUARI

14.30. Välkommen till dammatch i Valldahallen när Varla/Sandö möter Tvååker. Fiket är...

Läs Mer

TYCK TILL:

Allergipannkakor tillverkas inte mer - därför får inga elever pannkakor. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera