Vädret idag
Mestadels molnigt
6°C
Prognos april 23, 2018
dag
Regn
12°C
 

Låt oss svettas in våren tillsammans!

Härliga vår! Och vi behöver inte svettas in den ensamma, för efter månader av saknad kommer inte bara vitsippor och krokus fram. Även trevliga grannar blir synliga efter en längre vinterdvala.
När det slår om till sommartid har jag som knep att tänka ”vi ska sätta fram utemöblerna” – alltså ska vi sätta fram klockan. I år var det lättare sagt än gjort, för det visade sig att Maken hade sålt möblerna! För att fylla tomrummet efter dessa köper jag vårnyttiga pinaler på Gekås i Ullared. Vad sägs om altantvätt för 39 kronor dunken? 

Det som göms under all bråten i garaget, kommer fram när Maken rensar. Då ser vi att alla cyklar har punktering. Hade jag vetat att vår cykelpump var bortslarvad, så hade jag köpt en ny i Ullared. Nu får vi gå och låna av grannarna. Eftersom det är april och solen skiner behöver vi inte ens knacka på hos dem. Alla påtar i sina trädgårdar, förbereder för kommande grillsäsong och de som har sina utemöbler kvar sitter i dem och njuter en stund.

Både Maken och jag är allergiska mot gräs, men eftersom jag är mer känslig, så drar han kortaste strået och får ta hand om vår gräsmatta. Han la precis en hel dag på att kratta igenom den grundligt och jag kan förstå att han blev gräsligt irriterad över att jag inte sa hur duktig han hade varit. Men det är inte lätt att berömma något som inte kan ses med blotta ögat. Jag jämförde med att det är få som prisar den fina ventilationen vi har i vårt hus. Den är bra, men den syns inte. Låt oss säga att min liknelse inte riktigt gick hem. 

Barnen plockar av sig sina jackor. Det är svettigt att cykla kvarteret runt. Jag låter som min älskade farmor Anna-Lisa när jag säger åt dem att de ska svettas in våren och att jackorna ska vara på. En stund senare sticker jag ut och springer. Snart har jag kavlat upp ärmarna och dragit upp byxbenen. Allt rullas diskret ner när jag en mil senare närmar mig vårt hus igen. ”Nu har jag också svettats in våren!” ropar jag käckt när barnen ser sin påpälsade mamma komma rännande badandes i svett. 

Innan sommartiden trädde i kraft bokade vi in några av vårens middagar. Klockan 17.00 är den tid vi tyckte var mest passande. Och det var en bra tid innan vi ställde om klockan, men klockan 17.00 NU innebär att det blir glasklart för alla gäster att fönsterputsning inte har prioriterats hos oss sedan dinosaurierna befolkade jorden. 

Idag överraskades jag av nyplanterade påskliljor i en stor kruka precis vid ytterdörren. Det gick liksom inte att missa. Och som Maken blommade upp när jag berömde honom för arrangemanget! Beröm och vår har den inverkan på oss. Vi blommar upp! Vår tid är nu!

Ulrika Wahlström

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kungsmässan ska få fler butiker och restauranger - överlever innerstaden?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se