Vädret idag
Klart
13°C
Prognos juni 20, 2018
dag
Skurar
18°C
 

Kvinna levde i skräck under flera år

En man i 55-årsåldern döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning. I flera år misshandlade, hotade och kränkte han en kvinna som han hade en relation med.

 

Slagen, sparkarna, hoten och kränkningarna pågick under perioden augusti 2015 till februari i år. Under rättegången redogjorde kvinnan för händelser på en rad olika platser i södra Sverige, bland annat på en ort i Kungsbacka kommun, där mannen och kvinnan under en period bodde när de hade en relation.

Vid ett tillfälle i fjol blev kvinnan körd till akuten med ambulans med blåmärken, skrapmärken och en bula i tinningen efter att ha blivit misshandlad av mannen på en campingplats. Vid ett annat tillfälle satt hon inlåst i mannens bil medan han utifrån slog med en yxa mot vindrutan.

 

Kvinnan berättade i rätten att raden av händelser som åtalet omfattar bara utgör ”toppen av isberget” och att hon blivit utsatt för mannens gärningar vid betydligt fler tillfällen.

Mannen döms nu av Varbergs tingsrätt till nio månaders fängelse för kvinnofridskränkning. Eftersom det handlar om upprepade fall av misshandel och kränkningar som pågått under en längre period anser tingsrätten att kriterierna för grov kvinnofridskränkning är uppfyllda. Mannen döms även för olovlig körning.

 

Själv nekar han till brott, men erkänner att det har förekommit våld i form av knuffar i relationen med kvinnan.

Sedan tidigare förekommer mannen under 83 avsnitt i belastningsregistret. Det handlar i huvudsak om trafikbrott och narkotikarelaterade brott.

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 15 juni

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

kl 15–16.15 Prova på meditation och mjuk Kundaliniyoga på Yogaroom i Kungsbacka....

Läs Mer

Sommarkampanj!