Vädret idag
Molnigt
1°C
Prognos februari 19, 2018
dag
Kastbyar
2°C
 

Kvinna döms för pungspark mot krogvakt

Den 26-åriga kvinnan nekades att komma in på en krog i Kungsbacka på grund av berusning. Hon lyckades ändå smita in på uteserveringen. I samband med att hon avvisades från uteserveringen sparkade hon en av krogens vakter i skrevet. Hon döms nu till samhällstjänst.

Det var en höstnatt 2016 som vakten stoppade kvinnan från att komma in eftersom han bedömde att hon var för berusad. Tillsammans med en annan kvinna lyckades hon ändå ta sig in på uteserveringen. Vakten upptäckte detta och uppmanade henne att gå därifrån. Kvinnan blev då upprörd och aggressiv. Tillsammans med en kollega lyfte vakten ut kvinnan på gatan och kallade på polis. Ute på gatan blev vakten sparkad och knäad av kvinnan i skrevet, berättade han under rättegången i Varbergs tingsrätt.

Kvinnan sa i rätten att hon blev arg över att hon blev dåligt bemött vid krogen, men nekar till att ha knäat och sparkat vakten.

Tingsrätten dömer nu kvinnan till 50 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Hon ska också betala 5 500 kronor i skadestånd till vakten.

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 60

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

EU diskuterar att slopa sommartiden. Bra eller dåligt?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Fredag 16 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik på Fyren för de minsta (0–4 år).

kl 12 och 13 Sagostund med trollmor på Naturum Fjärås Bräcka. 

Lördag 17 februari

kl 10–12.30 Kvinnofrukost i Älvsåkers församlingshem. Lotta Bornö berättar om sitt liv i tal och sång på temat ”Resan genom stormen”.

kl 11–14 Familjelördag med konsthantverkare Sofia Sandberg på Åsa...

Läs Mer