Vädret idag
Regn
16°C
Prognos augusti 14, 2018
dag
Skurar
21°C
 

Kvinna döms för pungspark mot krogvakt

Den 26-åriga kvinnan nekades att komma in på en krog i Kungsbacka på grund av berusning. Hon lyckades ändå smita in på uteserveringen. I samband med att hon avvisades från uteserveringen sparkade hon en av krogens vakter i skrevet. Hon döms nu till samhällstjänst.

Det var en höstnatt 2016 som vakten stoppade kvinnan från att komma in eftersom han bedömde att hon var för berusad. Tillsammans med en annan kvinna lyckades hon ändå ta sig in på uteserveringen. Vakten upptäckte detta och uppmanade henne att gå därifrån. Kvinnan blev då upprörd och aggressiv. Tillsammans med en kollega lyfte vakten ut kvinnan på gatan och kallade på polis. Ute på gatan blev vakten sparkad och knäad av kvinnan i skrevet, berättade han under rättegången i Varbergs tingsrätt.

Kvinnan sa i rätten att hon blev arg över att hon blev dåligt bemött vid krogen, men nekar till att ha knäat och sparkat vakten.

Tingsrätten dömer nu kvinnan till 50 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Hon ska också betala 5 500 kronor i skadestånd till vakten.

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 10 augusti

kl 11–12 Slottsvisning. Greve Claes Bonde gästar Tjolöholm. Med närgångna skildringar och unika barndomsminnen lägger 77-åringen fram slottets historia ur ett nytt och personligt perspektiv.

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 19 Musikcafé i Onsala församlingshem....

Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!