Vädret idag
Moln ibland
22°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Moln ibland
22°C
 

Kustpromenaden klämd från båda håll

Första etappen av Kustpromenaden blev lyckad. Men fortsättningen blir en halvmesyr eftersom fastighetsägarna inte släpper till marken. Det konstaterar projektledarna i en årsrapport.

 

Etappen med grusgångar och träspångar mellan Krokvik och Vita Sand har av de flesta tagits emot väl. Föreningen har under sommaren och hösten sålt 270 namngivna bräder och fått många positiva kommentarer på sociala medier, även om det också finns kritiska röster.
Löftadalens Folkhögskola planerar för ett större utvändigt konstprojekt där delar av Kustpromenaden ingår.

Avsikten var att nu fortsätta bygga samman Vita Sand – via Stenvik – till Skytteviken som en andra etapp med start under våren 2018.


Men fastighetsägaren säger nej. Promenaden får i stället fortsätta upp längs vägen bakom tennisbanan, över berget och ner till Skytteviken. Genom Skytteviken finns en befintlig gångväg. Så också förbi båthamnen och längs Fimmerstadsvägen.

 

I slutet av Fimmerstadsvägen finns en högre bergsklack. Avsikten är att under våren 2018 bygga en gångvänlig trappa. Sen ska de befintliga gångstigarna genom Bråtaviken och Klapperstensområdet förbättras och bron som går över diket i Klappersten bytas.

Därefter är det stopp igen. Nästa fastighetsägaresäger nej, och den som vill nå Näsbokroks naturreservat får göra det via Klapperstens bostadsområde.

Även i söder är det stopp för fortsatt bygge. Kuggavikens Intresseförenings styrelse säger nej.

 

– Vi får istället glädja oss åt den etapp som redan är genomförd och den sociala sammanhållning som skapats för många Åsabor och inte minst alla som medverkat vid byggandet av Kustpromenaden, skriver projektledaren Lars Ranäng.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!