Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos september 26, 2018
dag
Skurar
16°C
 

  Kungsbackamoderat backar partikollegan Bali

  Hanif Bali (M) lämnade Moderaternas partistyrelse efter en internutredning. Kungsbackamoderaten Hravn Forsne sågar det egna partiets hantering av ärendet.

  – Jag anser att det inte finns någon skandal eller kris, säger han.

   

  Hanif Bali kritiserades hårt från många håll efter att på Twitter ha publicerat en mejlkonversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen angående en intervju med ukrainska människorättsaktivister från Krimhalvön. Mejlen hade begärts ut av sajten Nyheter Idag och sedan skickats vidare till Hanif Bali via en av sajtens reportrar.

  Krishanteringen inom M, med bland annat en internutredning, ledde till att Hanif Bali i söndags kväll meddelade att han lämnar sitt uppdrag i partistyrelsen.

  ”Min publicering av handlingen och att jag först inte namngav källan har sargat förtroendet och därmed lämnar jag mitt partistyrelseuppdrag”, skrev Hanif Bali på Facebook.

   

  Kungsbackamoderaten Hravn Forsne riktar nu kritik mot partiets hantering av ärendet och anser att partiledningen inte har gjort en korrekt bedömning av händelseförloppet.

  – Det finns inte någon skandal eller kris. Jag förstår att partiet är i en valrörelse och att man har ett perspektiv att alla kriser måste försvinna så fort som möjligt, men det är inte alltid nödvändigtvis det bästa. Det finns risker med en för snabb hantering, den största risken är att man inte har förstått vad krisen handlar om, säger han.

   

  Hravn Forsne tror att väljarnas förtroende för partiets förmåga att hantera kriser kan ha skadats:

  – Om du hanterar en kris för fort utan att förstå vad den handlar om och i stället försöker lösa det snabbt med en intern petning, då har du egentligen inte löst problemet. Det leder till att allmänheten och medlemmar i partiet inte förstår vad partiledningen gör. Responsen blir obegriplig, det är svårt att kalla det bra krishantering och gör det svårt att tro att partiet ska klara andra kriser.

   

   

  Nils Jönsson
  Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  One comment

  1. mars 19th, 2018 23:10

   Det är ju inte Hanif Bali som ska utredas utan UD som vänder sig till en rysshatande journalist för att få fram och sprida negativa uppgifter om Ryssland.

   Reply

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kylan är här, väljer du vinterdäck eller dubbdäck?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 25 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

   kl 10 Sagostund i Åsa bibliotek för barn från 3 år.

   kl 10.30 Välkommen till Träffpunkt Gällinge för att njuta av riktigt ”kokekaffe”. Medtag en gammal kaffekopp och berätta din historia kring den. 

   kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan, Birgitta Graneld. 

   kl 12 Trio till lunch i Släps kyrka. Sonia...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!