Vädret idag
Delvis soligt
7°C
Prognos april 20, 2018
dag
Mestadels soligt
16°C
 

Kungsbackamoderat backar partikollegan Bali

Hanif Bali (M) lämnade Moderaternas partistyrelse efter en internutredning. Kungsbackamoderaten Hravn Forsne sågar det egna partiets hantering av ärendet.

– Jag anser att det inte finns någon skandal eller kris, säger han.

 

Hanif Bali kritiserades hårt från många håll efter att på Twitter ha publicerat en mejlkonversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen angående en intervju med ukrainska människorättsaktivister från Krimhalvön. Mejlen hade begärts ut av sajten Nyheter Idag och sedan skickats vidare till Hanif Bali via en av sajtens reportrar.

Krishanteringen inom M, med bland annat en internutredning, ledde till att Hanif Bali i söndags kväll meddelade att han lämnar sitt uppdrag i partistyrelsen.

”Min publicering av handlingen och att jag först inte namngav källan har sargat förtroendet och därmed lämnar jag mitt partistyrelseuppdrag”, skrev Hanif Bali på Facebook.

 

Kungsbackamoderaten Hravn Forsne riktar nu kritik mot partiets hantering av ärendet och anser att partiledningen inte har gjort en korrekt bedömning av händelseförloppet.

– Det finns inte någon skandal eller kris. Jag förstår att partiet är i en valrörelse och att man har ett perspektiv att alla kriser måste försvinna så fort som möjligt, men det är inte alltid nödvändigtvis det bästa. Det finns risker med en för snabb hantering, den största risken är att man inte har förstått vad krisen handlar om, säger han.

 

Hravn Forsne tror att väljarnas förtroende för partiets förmåga att hantera kriser kan ha skadats:

– Om du hanterar en kris för fort utan att förstå vad den handlar om och i stället försöker lösa det snabbt med en intern petning, då har du egentligen inte löst problemet. Det leder till att allmänheten och medlemmar i partiet inte förstår vad partiledningen gör. Responsen blir obegriplig, det är svårt att kalla det bra krishantering och gör det svårt att tro att partiet ska klara andra kriser.

 

 

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 60

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. mars 19th, 2018 23:10

    Det är ju inte Hanif Bali som ska utredas utan UD som vänder sig till en rysshatande journalist för att få fram och sprida negativa uppgifter om Ryssland.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Kungsmässan ska få fler butiker och restauranger - överlever innerstaden?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 17 april

kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 10.30–13 Stickkafé på Kuggaviksgården i Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

kl 12–12.30 Lunchmusik i Släps kyrka. Orgel med Lasse Nordung. Våren av Grieg, Pastoralsvit av L-E Larsson, samt lite...

Läs Mer

Fotbollsbilagan

Allt inför säsongen!
Ladda ner vår app eller läs här:
enh.norrahalland.se