Vädret idag
Molnigt
17°C
Prognos september 21, 2018
dag
Åskstorm
19°C
 

Kungsbacka DFF säkrade en femte plats

Såhär i slutet på säsongen är det lätt att motivationen dalar. Men Kungsbacka kämpar på och vann bortamatchen mot Västerås med 2–0. Men de borde ha vunnit med fler mål, menar tränare Stephan Engström.

 

FOTBOLL: ELITETTAN

Västerås BK – Kungsbacka DFF 0–2

 

Det har varit en tung säsong för Kungsbacka DFF, med många skador i laget. Men trots att det är tunt om folk på träningar och matcher, kämpar damerna på. Med en match kvar att spela, vann de borta mot Västerås BK och tog ett steg närmare att säkra sin femte plats i serien.

– Vi har hamnat i ingenmansland långt efter de fyra topplagen, säger tränaren Stephan Engström som tycker att Kungsbacka gjorde en bra match.

– Vi spelade enligt den plan vi hade om hur vi ville genomföra matchen. Vi spelar enkelt och fyller på där det behövs. Men vi kunde ha gjort fler mål, fortsätter han.

Kungsbacka dikterade villkoren och gjorde det svårt för Västerås att komma in i duellspel. Hemmalaget som annars är ett fysiskt starkt lag tilläts inte att spela den match de ville, menar Engström. Under första halvlek skapade Kungsbacka många bra lägen och efter 22 minuter fick Cornelia Kapocs en bra träff med pannan på bollen och gjorde matchens första mål. Fyra minuter senare gled nästa mål in, denna gång av Klara Andrup. Men på samma sätt som det har varit under en tid, får laget kämpa mycket för sina mål och har svårt att sätta bollarna.

– I den andra halvleken är det egentligen spel i 20 minuter där vi också skapar många chanser. Sedan dör matchen och Västerås kommer ingenstans. Vi säkrar bakåt mer än att gå framåt, säger Engstöm.

Mittbacken Lina Gerhardsson som dragit på sig en knäskada fick flytta upp till anfallet, en roll hon axlade väldigt bra enligt tränaren.

– Mot Umeå spelade vi utan henne, men den backlinjen fungerade bra och jag ville inte bryta den. Hon är snabb, stor och stark och kämpar bra tillsammans med Karin (Lundin), säger han.

Bäst på plan var Sara Nilsson, som löpte mycket utan boll och rev upp sår i Västerås försvarsspel. En spelare som kan löpa så ofantligt mycket i hög fart är viktig att ha i laget, menar Engström. Om en dryg vecka väntar årets sista match, ett stenhårt derby mot bottenlaget Hovås Billdal IF.

 

Matchfakta:

Västerås BK – Kungsbacka DFF 0–2 (0–2)

Målskyttar, Kungsbacka DFF: 0–1 (22) Cornelia Kapocs, 0–2 (26) Klara Andrup

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 22 SEPTEMBER

15.00. IFK Fjärås dam A - Guldhedens IK, Div. 2 Västra Götaland, Ögärdets IP

 

SÖNDAG 23 SEPTEMBER

15.00. Åsa IF - IFK Fjärås, div 4 Halland, Åsa IP. Seriefinal!

 

SÖNDAG 23 SEPTEMBER

15.30. Kungsbacka DFF - Umeå IK FF, Elitettan, Tingbergsvallen.

 

SÖNDAG 23 SEPTEMBER

18.30. Varla IBK-Onsala IBK, DM Damer, Lindälvshallen

 

SÖNDAG 30 SEPTEMBER 

16.00. Särö IK –Kung Karl BK, division...

Läs Mer

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera