Vädret idag
Molnigt
8°C
Prognos november 22, 2017
dag
Regn
9°C
 

  Kungsbacka-langare dömd till fängelse

  När den medelålders langaren förra påsken greps och mer än tusen liter alkohol togs i beslag av polisen, sörjdes hans frånvaro i sociala medier av ungdomar. Nu har mannen dömts till fängelse för grov olovlig alkoholförsäljning.

   

   

  Det var i slutet av mars som mannen greps i bostad utanför Kungsbacka och polisen genomförde en husrannsakan. Tillslaget gjordes efter en tids spaning, och en av poliserna som spanade har berättat att det under en dag kunde komma upp mot 40 kunder till mannens fastighet, och att han hade en stor container uppställd på tomten, där mycket av alkoholen förvarades.

  När polisen skulle beslagta all alkohol hos mannen, krävdes en släpkärra, det rörde sig nämligen om 1 400 liter alkohol i form av öl, vin och starksprit. Polisen tog även 32 520 kronor i kontanter i beslag.

  Medan polisen lastade alkoholen på en släpkärra kom hela tiden nya kunder inkörandes på fastigheten. De hävdade dock att de var där för att önska honom ”Glad påsk”, men ändrade sig när de fick veta att det inte var brottsligt att handla av mannen.

   

  När skärtorsdagen kom anhölls mannen och nyheten om hans frihetsberövande spred snabbt. Både på Norra Hallands Facebooksida och polisen i Kungsbackas sida, ramlade snabbt kommentarerna från unga in, som saknade hans tjänster.  

   

  Mannen har erkänt att han sålt alkohol i stor omfattning, men att han inte sålt till ungdomar. Han har dock inte kollat legitimation men utgått från att de varit myndiga eftersom de kommit med bil.

  Men flera minderåriga har vittnat om att de börjat handla hos mannen redan som 17-åringar, och då kommit dit till fots eller med buss.

   

  Eftersom verksamheten bedrivits närmast yrkesmässigt och varit omfattande, samt även riktat sig mot ungdomar så uppgår straffvärdet till nästan två års fängelse. Påföljden för honom blir fängelse i ett år och sex månader.

   

  Mannen uppskattar han att har tjänat 48 700 kronor per år på försäljningen.

  Enligt tingsrättens bedömningar har han dock gjort en nettovinst på 168 000 kronor. Med avdrag för de 32 520 kronor som polisen tog i beslag vid husrannsakan, återstår 125 480 kronor som han ska återbetala till staten.

   

   

  Josefine Julen
  Reporter & webbredaktör josefine.julen@norrahalland.se 0300- 52 13 64

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  NYHETER

   ANNONS

   TYCK TILL:

   EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERMer >>

   Lämna ditt bidrag till Det händer här!

   Fredag 17 november

   kl 9–12 Småbarnsrytmik på Fyren.

   kl 9–12 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade kafé i Tölö församlingshem. 

   kl 17–18.30 Kom och prova olika idrotter i Aranäshallen A.

   kl 19 Musikalen Luther i Släps kyrka. Framförs av Släps musikalensemble, Kungsbacka kammarkör och musiker. Manus och musik av...

   Läs Mer