Vädret idag
Mestadels molnigt
3°C
Prognos december 12, 2018
dag
Mulet
3°C
 

Kungsbacka DFF tvingas ropa efter hjälp

Toppambitioner som gick i kras. Tränarstrul, skadehelvete och spelare som slutat. Det var varit rörigt i Kungsbacka DFF som nu tvingas ropa efter ekonomisk hjälp för att överleva.

 

FOTBOLL: ELITETTAN

Kungsbacka DFF – Hovås Billdals IF 1 – 0

 

Stefan Friberg, tidigare klubbchef och numera marknadschef, står vid sidlinjen. Klubben har startat ett upprop, orsaken är att de måste få in pengar i föreningen. På Tingbergsvallens konstgräs är det avslutningsomgång i Elitettan.

 

Efter 90 spelade minuter och den första derbysegern konstaterar Josefine Rybrink:

– Det har varit en rörig säsong.

Kungsbacka DFF ville vara med och utmana i den absoluta toppen, men dit nådde aldrig laget. Säsongen har kantats av skador på nyckelspelare, spelare som slutat, tränarbyte, och någon som bytt klubb. Den på förhand breda truppen utarmades och i slutet på säsongen har de inte haft en full bänk.

Det blir en femteplats i tabellen efter att Nellie Perssons nickskarvat in matchens enda mål på ett högerinlägg från Klara Rybrink. Matchvinnaren tvingades sedan utgå med en lårskada och frysta hamburgare fick agera kylande i väntan på ispåsar.

 

Men klubbens viktigaste match började innan domaren blåste igång. Klubben har gått ut med ett upprop där de vädjar efter pengar. Årets resultat kommer att landa runt ett nollresultat, berättar Stefan Friberg. Det är 2016 som kostade när TV-avtalet försvann, det var en inkomst på 200 000 kronor. Föreningen behöver i dagsläget få in 300 000 kronor. 

– Det är allvarligt, säger Stefan Friberg medan Kungsbacka DFF går till anfall.

Finns föreningen 2018?

– Det gör den nog tror jag, säger han och fortsätter:

– Basen för att klara av att driva en elitförening är att vi har föreningarna, näringslivet och kommunen med oss. Just nu har vi svårt med alla tre.

Detta sker efter att ni presenterat en organisation som ska få er att ta nästa steg.

– Detta är medaljens baksida. Detta behöver vi göra. Hur länge ska vi driva en organisation med minus? Till att börja med behöver vi täcka 300 000. Vi behöver göra ett upprop, är det här tillräckligt intressant? Vi har inte tänkt att ge upp men har vi inte stödet kan vi inte orka hur länge som helst. Det är ingen omöjlig uppgift. Det handlar mest om att vi ska få täckning för de mindre utgifterna som vi har för att vi ska kunna få arbetsro.

 

Klubben har skulder till spelarna.

– Vår målsättning är att spelarna ska kunna ta sig till och från träningar och matcher utan att lägga ut pengar. Det lyckas vi inte med. Det är intäktssidan som inte har fungerat, säger Stefan Friberg.

 

 

Lagkaptenen Lina Gerhardsson pustar ut efter Kungsbacka DFF:s första derbyseger över Hovås Billdal IF. Allt runtomkring har påverkat säsongen.

– Det är oundvikligt att man inte tänker på det. Man får försöka skilja på fotbollen på plan och allt utanför. Det kan ha en påverkan på trängen och stämningen.

Lite längre bort står Josefine Rybrink, som med största sannolikheten gjorde sin sista match för laget för den här sejouren. 

– Det var skönt att avsluta med en seger. Vi ska vara nöjda med det vi i år har presterar trots allt. Vi försöker att inte tänka på det utanför planen så mycket, men klart att man påverkas. 

Sista matchen är spelad men säsongen är inte över för Kungsbacka DFF.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 NOVEMBER

13.45. Träningsmatch Kungsbacka IF - Norvalla IF, Kungsbacka Sportcenter konstgräs.

 

LÖRDAG 24 NOVEMBER

15.45. Varla IBK-Stenungsund IBK, div 1 V:a Götaland, Aranäshallen. Välkomna!

 

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00. Tölö gymnastikförening har uppvisning lördagEN 1 december i Aranäshallen kl 11.00, 13.30 och 16.00. Insläpp 30 minuter före. Inträde.

Läs Mer

TYCK TILL:

Norra Halland jobbar just nu med en artikelserie om pendling. Hur tar du dig till jobbet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera