Vädret idag
Mestadels klart
16°C
Prognos juni 23, 2018
dag
Soligt
18°C
 

Kungsbacka bäst på att skänka pantpengar

Kungsbackaborna är flitiga med att trycka på biståndsknappen vid pantning av flaskor och burkar. I Kungsbacka skänktes i snitt 1,98 kronor av varje pantad hundralapp till välgörenhet förra året, vilket är mest i länet.

För den som pantar burkar eller flaskor i Coop-butiker går det att välja att ge bort pantpengarna till välgörenhetsorganisationen Vi-skogen. Det genom att trycka på den så kallade Biståndsknappen. Hallänningarna gav under förra året på det här sättet sammanlagt 140 670 kronor till trädplantering i Rwanda, Tanzania, Kenya och Uganda, där Vi-skogen är verksamma. Det motsvarar 7 031 träd, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Mest pantpengar i Halland ger alltså Kungsbackaborna.

– Vi vill rikta ett stort varmt tack till alla som trycker på Biståndsknappen i Halland. Träden som planteras ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människor mot klimatförändringarnas effekter i en utsatt del av världen, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen.

 

I rankningen mellan länen i landet hamnar Halland på plats åtta. Mest pengar i landet gav boende i Danderyd, följt av Vaxholm och Lidingö.

 

Foto: Elin Larsson/montage

 

 

Skaffa den digitala versionen av Norra Hallands papperstidning här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!