Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos december 18, 2018
dag
Mulet
3°C
 

  Kungsbacka bäst på att skänka pantpengar

  Kungsbackaborna är flitiga med att trycka på biståndsknappen vid pantning av flaskor och burkar. I Kungsbacka skänktes i snitt 1,98 kronor av varje pantad hundralapp till välgörenhet förra året, vilket är mest i länet.

  För den som pantar burkar eller flaskor i Coop-butiker går det att välja att ge bort pantpengarna till välgörenhetsorganisationen Vi-skogen. Det genom att trycka på den så kallade Biståndsknappen. Hallänningarna gav under förra året på det här sättet sammanlagt 140 670 kronor till trädplantering i Rwanda, Tanzania, Kenya och Uganda, där Vi-skogen är verksamma. Det motsvarar 7 031 träd, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Mest pantpengar i Halland ger alltså Kungsbackaborna.

  – Vi vill rikta ett stort varmt tack till alla som trycker på Biståndsknappen i Halland. Träden som planteras ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människor mot klimatförändringarnas effekter i en utsatt del av världen, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen.

   

  I rankningen mellan länen i landet hamnar Halland på plats åtta. Mest pengar i landet gav boende i Danderyd, följt av Vaxholm och Lidingö.

   

  Foto: Elin Larsson/montage

   

   

  Skaffa den digitala versionen av Norra Hallands papperstidning här

  Nils Jönsson
  Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS   TYCK TILL:

   Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 18 december

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   kl 12 Jultema på tisdagsträffen i Varlakyrkan. Efter lunchandakten kl 12 serveras julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka. Lotterier till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete. 

   Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. kl 16–17.30 Språkcafé på Fyren. Träna på att prata svenska tillsammans med...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!