Vädret idag
Delvis soligt
19°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Kullaviksman åtalas för förskingring

Den kullaviksbo som gått under namnet ”spelaragenten” åtalas nu i inte mindre än elva fall för förskingring. Enligt åklagaren har han lurat bekanta och affärsvänner på mångmiljonbelopp.

 

Åtalen omfattar fall från 2009 till 2017. Mannen har antingen lånat pengar från vänner och bekanta och aldrig betalat tillbaka, eller förmått dem att investera stora belopp i vad som verkar vara bluff-företag.

Han har enligt vittnen en stor förmåga att dupera folk, och även ungdomsvänner har blivit utsatta.

Sammanlagt omfattar åtalen 6,7 miljoner kronor. Den största posten gäller en kvinna i Halmstad som 2015 investerade 2,1 miljoner utan att få dem tillbaka.

GP har i en omfattande artikelserie granskat mannens affärer och talat med flera personer som hävdar att de blivit lurade på stora belopp.

Till exempel hör TV4 -profilen Jesper Hussfelt och hans flickvän till de drabbade, enligt åtalet. De har blivit av 380 000 kronor.

– Vi som står bakom anmälningarna har alla stark dokumentation som styrker att "spelaragenten" är skyldig. Jag bedömer att han inte har någon möjlighet att komma undan, säger Jesper Hussfelt till GP.

Mannen själv nekar till alla brott, och menar att rättegången kommer att rentvå honom. Han bor numera utomlands.

 

 

 

 

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!