Vädret idag
Klart
-1°C
Prognos november 21, 2017
dag
Moln ibland
1°C
 

Krigade på bra mot topplag

Hanhals Kings svarade upp bra mot topplaget Kallinge-Ronneby IF. Men hungern räckte inte till. När bortalaget gör två mål innan andra perioden, får Hanhals svårt att jaga hem matchen.

– Det är ett jävligt bra lag, konstaterar tränare Niclas Högberg.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Kallinge-Ronneby IF 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

 

Det small rejält på rinken, och tempot var ovanligt högt inne i Kungsbacka ishall när topplaget Kallinge-Ronneby IF bjöd upp till dans. Men Hanhals Kings backade inte och vågade trycka tillbaka bortalaget. Modet var det inget fel på. Men det räckte inte till.

– Vi är alltid med i matchen mot topplagen, men det är på den sista delen av banan vi inte räcker till. Vi kommer inte till avslut medan de sätter sina chanser, säger backen Gustav Jonsson som var Hanhals bästa spelare på plan.

Hanhals spelade en gedigen första period med bra fart. Men de sista två minutrarna gjorde Kallinge-Ronneby två snabba mål på Henrik Olausson och skapade ett försprång som stack en törn i hemmalaget. Det blev för tufft för dem att jaga ifatt.

– I det stora spelet som sker på banan är vi med. Men i det lilla spelet runt mål, både offensivt och defensivt, är de bättre, säger tränare Niclas Högberg och menar att det är därför Hanhals Kings inte tog hem matchen.

När Lukas Hansson satte Hanhals enda mål i matchen i den tredje och sista perioden, fick laget ny energi. Men med målvakten utplockad och fem sekunder kvar på klockan, petade bortalaget in 1–5-målet och tog därmed hem matchen.

– De stressade på oss och var som hungriga vargar vid målet. Det blev en väldigt fysisk match och Kallinge-Ronneby är inte lätta att bryta ner, säger Högberg.

Trots en förlust är Högberg inte missnöjd med insatsen. Han menar att matcherna mot topplagen är de roliga att spela, det är kvalificerat motstånd som passar laget. Men han konstaterar att det finns mycket att jobba med, bland annat måste laget se över sitt powerplay.

– Vi krigar på bra och viker inte ner oss, det tycker jag att Lukas Hanssons mål visar, säger han.

Även denna match var Hanhals tvungna att låna Linus Söderberg-Stridh och Lukas Wahlberg från Troja-Ljungby IF för att kunna ha en komplett spelartrupp. Även om det ger energi och kraft till laget, hoppas Gustav Jonsson att de skadade spelarna snart ska kunna vara tillbaka på banan igen.

 

Matchfakta:

Hanhals Kings – Kallinge-Ronneby IF 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

0–1 (18.16), 0–2 (19.06), 0–3 (34.23), 0–4 (43.07), 1–4 (56.54) Lukas Hansson, 1–5 (59.55)

Caroline Holmgren
Caroline Holmgren Sportreporter sporten@norrahalland.se 0300 52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SportbloggarFler >>

TYCK TILL:

EU-toppmötet stökar till det. Borde Göteborgsregionen tacka nej till stora evenemang?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

Tid & PlatsMer >>

ONSDAG 22 NOVEMBER

18.00–21.30. Temakväll för ledare/tränare inom ALLA idrotter i Kolla idrottshall: Åldersanpassad fysisk träning (teori+praktik). Anmäl dig innan! Arrangör är Sisu Idrottsutbildarna och Kungsbacka kommun. 

 

FREDAG 24 NOVEMBER

19.00. Onsala Pirates DU15 vs. Kvarnby BBK i Kollahallen

 

LÖRDAG 25 NOVEMBER

12.00. IFK Fjärås - Landvetters IS, träningsmatch herrar, på Ögärdets plastgräs. 

 

LÖRDAG...

Läs Mer

Lämna ditt bidrag till Tid & Plats här!