Vädret idag
Mestadels molnigt
3°C
Prognos december 16, 2018
dag
Regn och snö
2°C
 

Krigade på bra mot topplag

Hanhals Kings svarade upp bra mot topplaget Kallinge-Ronneby IF. Men hungern räckte inte till. När bortalaget gör två mål innan andra perioden, får Hanhals svårt att jaga hem matchen.

– Det är ett jävligt bra lag, konstaterar tränare Niclas Högberg.

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

Hanhals Kings – Kallinge-Ronneby IF 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

 

Det small rejält på rinken, och tempot var ovanligt högt inne i Kungsbacka ishall när topplaget Kallinge-Ronneby IF bjöd upp till dans. Men Hanhals Kings backade inte och vågade trycka tillbaka bortalaget. Modet var det inget fel på. Men det räckte inte till.

– Vi är alltid med i matchen mot topplagen, men det är på den sista delen av banan vi inte räcker till. Vi kommer inte till avslut medan de sätter sina chanser, säger backen Gustav Jonsson som var Hanhals bästa spelare på plan.

Hanhals spelade en gedigen första period med bra fart. Men de sista två minutrarna gjorde Kallinge-Ronneby två snabba mål på Henrik Olausson och skapade ett försprång som stack en törn i hemmalaget. Det blev för tufft för dem att jaga ifatt.

– I det stora spelet som sker på banan är vi med. Men i det lilla spelet runt mål, både offensivt och defensivt, är de bättre, säger tränare Niclas Högberg och menar att det är därför Hanhals Kings inte tog hem matchen.

När Lukas Hansson satte Hanhals enda mål i matchen i den tredje och sista perioden, fick laget ny energi. Men med målvakten utplockad och fem sekunder kvar på klockan, petade bortalaget in 1–5-målet och tog därmed hem matchen.

– De stressade på oss och var som hungriga vargar vid målet. Det blev en väldigt fysisk match och Kallinge-Ronneby är inte lätta att bryta ner, säger Högberg.

Trots en förlust är Högberg inte missnöjd med insatsen. Han menar att matcherna mot topplagen är de roliga att spela, det är kvalificerat motstånd som passar laget. Men han konstaterar att det finns mycket att jobba med, bland annat måste laget se över sitt powerplay.

– Vi krigar på bra och viker inte ner oss, det tycker jag att Lukas Hanssons mål visar, säger han.

Även denna match var Hanhals tvungna att låna Linus Söderberg-Stridh och Lukas Wahlberg från Troja-Ljungby IF för att kunna ha en komplett spelartrupp. Även om det ger energi och kraft till laget, hoppas Gustav Jonsson att de skadade spelarna snart ska kunna vara tillbaka på banan igen.

 

Matchfakta:

Hanhals Kings – Kallinge-Ronneby IF 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

0–1 (18.16), 0–2 (19.06), 0–3 (34.23), 0–4 (43.07), 1–4 (56.54) Lukas Hansson, 1–5 (59.55)

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 NOVEMBER

13.45. Träningsmatch Kungsbacka IF - Norvalla IF, Kungsbacka Sportcenter konstgräs.

 

LÖRDAG 24 NOVEMBER

15.45. Varla IBK-Stenungsund IBK, div 1 V:a Götaland, Aranäshallen. Välkomna!

 

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00. Tölö gymnastikförening har uppvisning lördagEN 1 december i Aranäshallen kl 11.00, 13.30 och 16.00. Insläpp 30 minuter före. Inträde.

Läs Mer

TYCK TILL:

Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera